Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικούς τρόπους για να δελεάσετε νέους πελάτες, που να είναι τοπικοί πελάτες για να αφήσουν τον ανταγωνισμό και να έρθουν στο κατάστημά σας.

Social Media

Αλληλοεπιδράστε με την κοινότητα, όπου βρίσκονται οι τοπικοί πελάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να είστε ενεργοί στις τοπικές ομάδες στο Facebook. Σχολιάστε τις αναρτήσεις και συμμετέχετε στις συζητήσεις. Δείξτε γνήσιο ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στην κοινότητα και μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του κομμωτηρίου σας, μόνο εφόσον σας ζητηθεί ή σχετίζεται με κάποια συζήτηση. Να χρησιμοποιείτε πάντα ετικέτα τοποθεσίας στις δημοσιεύσεις σας.

Αποκτήστε εταιρικό προφίλ στη Google

Βεβαιωθείτε ότι το προφίλ της επιχείρησή σας στη Google είναι πλήρες και πάντα ενημερωμένο. Προσθέστε εικόνες και βίντεο. Οι τοπικοί πελάτες σας χρειάζονται μία μικρή ενθάρρυνση για να κάνουν κριτικές. Όσο περισσότερες κριτικές λαμβάνετε, τόσο καλύτερη θα είναι η κατάταξή σας στην Google.

Να απαντάτε  πάντα σε θετικές κριτικές, ακόμα κι αν σας αποστέλλονται απ’ ευθείας μέσω email ή και αν τις έχουν γράψει τοπικοί πελάτες που μπορεί να τους συναντάτε και καθημερινά από κοντά. Αντιμετωπίστε γρήγορα και αποτελεσματικά τα αρνητικά σχόλια προσφέροντας μια συγγνώμη και μια λύση. Μετά την αρχική σας απάντηση στο διαδίκτυο, μεταφέρετε πάντα τη συζήτηση σε προσωπικό μήνυμα.

Εξασφαλίστε πως θα πάρετε συστάσεις από τους πελάτες σας

Οι συστάσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές για κάθε επιχείρηση. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ειδικά οι τοπικοί πελάτες σας, σας συστήνουν. Μερικοί τρόποι για να το πετύχετε είναι:

–           Ζητήστε προσωπικά από επιλεγμένους πελάτες να σας συστήσουν σε φίλους. Ενθαρρύνετε την ομάδα σας να κάνει το ίδιο.

–           Δημιουργήστε μια κάρτα ή ιστότοπο «προτείνετε έναν φίλο», που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την ομάδα σας, ώστε να το διαβιβάσει σε επιλεγμένους πελάτες.

–           Δημοσιοποιήστε τον ιστότοπό σας «προτείνετε έναν φίλο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω email απ’ ευθείας στους πελάτες σας.

Συνδεθείτε με τοπικούς influencers

Μόλις βρείτε έναν ή δύο τοπικούς influencers, προσφέρετέ τους μια δωρεάν υπηρεσία μαλλιών ή περιποίηση ομορφιάς στο χώρο σας, με αντάλλαγμα να σας συστήσουν ή να σας προωθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να σας γνωρίσουν περισσότεροι τοπικοί πελάτες. Μπορείτε επίσης να τους στείλετε δωρεάν δείγματα των προϊόντων σας, για να τα δοκιμάσουν και να τα προωθήσουν. Τέλος σκεφτείτε να προσφέρετε για περιορισμένο χρόνο έκπτωση για νέους πελάτες, που θα έρθουν μέσω των influencers.

Συνεργαστείτε με τοπικές επιχειρήσεις

Αρχικά κάντε μια μικρή έρευνα, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε τοπικές επιχειρήσεις, που έχουν το ίδιο κοινό με το δικό σας. Στη συνέχεια, συναντηθείτε με πιθανούς συνεργάτες  και προσφέρετέ τους μια περιποίηση μαλλιών, ώστε να ζήσουν την εμπειρία και να σας συστήσουν. Μπορείτε, επίσης, να προωθήσετε ο ένας την επιχείρηση του άλλου στους ιστότοπούς σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, οι τοπικοί πελάτες που γνωρίζουν μία άλλη τοπική επιχείρηση θα γνωρίσουν και το χώρο ομορφιάς σας.

Συμπέρασμα

Βάλτε στόχο μέσω μάρκετινγκ να προσελκύσετε τους ντόπιους στο κομμωτήριό σας και στη συνέχεια να τους δείξετε γιατί πήραν μια τόσο σπουδαία απόφαση. Τις περισσότερες φορές οι τοπικοί πελάτεςείναι πιστοί. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να κλείσετε μαζί μας ένα σεμινάριο Οικονομικών Κομμωτηρίουεπικοινωνώντας μαζί μας.

Εάν επιθυμείτε κι εσείς να αναβαθμίσετε το χώρο ομορφιάς σας και την εμπειρία που βιώνει η πελάτισσα ή ο πελάτης σας στο χώρο ομορφιάς σας μπορείτε να κλείσετε εδώ μία συνεδρία γνωριμίας χωρίς κόστος.

 

Για περισσότερα νέα και εκπαίδευση για όσα χρειάζεστε για το χώρο ομορφιάς σας ακολουθήστε μας στα Social Media: Facebook, Instagram και LinkedIn.