Γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να δίνετε τον κατάλληλο χρόνο για την αποτελεσματική πρόσληψη υπαλλήλων για το κομμωτήριό σας; Δείτε το σαν επένδυση! Το κόστος της πρόσληψης νέων υπαλλήλων δεν είναι φθηνό και η αντικατάστασή τους είναι ακόμη πιο ακριβή. Συγκεκριμένα, με βάση ορισμένες εκτιμήσεις, μπορεί να κοστίσει ενάμιση έως και δύο φορές τον τρέχοντα μισθό ή τις μηνιαίες αποδοχές τους.

Τι να προσέξετε;

Η πρόσληψη για μια θέση εξυπηρέτησης, ειδικά στις επιχειρήσεις ομορφιάς, είναι υποκειμενική. Ο λόγος είναι ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εργαζόμενοι σε ένα κομμωτήριο ή ένα χώρο ομορφιάς είναι πολύ πιο μοναδικές και εξατομικευμένες από ό,τι σε άλλους κλάδους. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διαδικασία της πρόσληψης μπορεί να γίνει κάποια «δοκιμή» για να βεβαιωθείτε ότι το νέο μέλος της ομάδας σας μπορεί να ταιριάξει με τα υπόλοιπα μέλη αρμονικά και να παρέχει ποιότητα εξυπηρέτησης, έτσι όπως την ορίζετε εσείς!

Πέρα από αυτό που για εμάς είναι το πιο σημαντικό μπορείτε να δείτε και τα τυπικά προσόντα. Δηλαδή, σπουδές, εκπαίδευση, σεμινάρια και φυσικά προϋπηρεσία αν κάτι τέτοιο απαιτείται ανάλογα με τη θέση που είναι ανοιχτή.

Ουσιαστικά Προσόντα

Προσέξτε, εξίσου, τα ουσιαστικά προσόντα πριν από μία πρόσληψη, όπως αναφέρουμε και παραπάνω. Αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά είναι ορισμένοι υποψήφιοι να μοιάζουν ιδανικοί στα χαρτιά, αλλά ενδεχομένως να μην ταιριάζουν με την ομάδα σας ή με τις πελάτισσές σας. Ενώ αντίθετα, υπάρχουν και άτομα που δεν φαίνονται ιδανικοί στα τυπικά προσόντα, αλλά σε διαπροσωπικό επίπεδο είναι κοινωνικοί και ταιριάζουν με την υπόλοιπη ομάδα και με το χώρο σας.

Πρέπει, δηλαδή, να έχετε ανοιχτό μυαλό και κάνετε μία προσπάθεια για να δείτε πέρα από την επιφάνεια. Και φυσικά εδώ αναφερόμαστε κατά τη φάση που αξιολογείτε τα βιογραφικά. Δώστε χρόνο για να γνωρίσετε τους υποψηφίους από κοντά! Εάν δεν έχετε αρκετό χρόνο, μια γρήγορη τηλεφωνική συνέντευξη ίσως να σας βοηθήσει για να κάνετε ένα χοντρικό «ξεκαθάρισμα».

Δοκιμή για Πρόσληψη

Για όσους περνούν την πρώτη «αξιολόγηση» μέσω τηλεφώνου ή νιώθετε ότι πληρούν τα κριτήρια που θέλετε μέσα από το βιογραφικό που σας έστειλαν, καλέστε τους για μια συνέντευξη από κοντά. Μπορείτε να τους ζητήσετε ευγενικά να κάνουν κάποια συγκεκριμένη εργασία για να δείτε πως κινείτε μέσα στο χώρο και την αλληλεπίδραση με την ομάδα ή με μία πελάτισσα. Καλό είναι έχετε κάποια επιείκεια και να λάβετε υπόψη σας αν υπάρχει άγχος από μέρους τους.

Συμπέρασμα

Δώστε χρόνο για να βρείτε το κατάλληλο άτομο για πρόσληψη υπαλλήλων στο κομμωτήριό σας! Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και την κατάλληλη αλληλεπίδραση με την ομάδα σας. Τέλος, μην φοβάστε να ρισκάρετε με την πρόσληψη κάποιου νέου ή και κάποιου με μικρότερη ή καθόλου εμπειρία! Άλλωστε, πώς θα αποκτήσει κάποιος εμπειρία αν δεν έχει κάποια ευκαιρία;

Αν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε κι εσείς περισσότερη στήριξη για να αποκτήσετε την ομάδα που θέλετε στο  κομμωτήριό σας. επικοινωνήστε μαζί μας, τώρα!

 Διαβάστε περισσότερα άρθρα μας εδώ πριν φύγετε και αν επιθυμείτε να συζητήσετε μαζί μας κάποιο θέμα που αντιμετωπίζετε με το κομμωτήριο ή το χώρο ομορφιάς σας, μπορείτε να κλείσετε εδώ μία συνεδρία γνωριμίας χωρίς κόστος.

Για περισσότερα νέα και εκπαίδευση για όλα όσα χρειάζεστε για το χώρο ομορφιάς σας ακολουθήστε μας στα SocialMediaFacebookInstagram και LinkedIn.