Πάρα πολλές φορές μας ζητάτε στα Σεμινάρια του Digital Marketing για το Κομμωτήριο που οργανώνονται από τη Salon Proactive, ιδέες για τα Social Media και το τι περιεχόμενο θα μπορούσατε να ανεβάσετε. Για αυτόν τον Ιούλιο σας συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες για να επικοινωνήσετε, καθώς και να προσελκύσετε περισσότερες πελάτισσες στο κομμωτήριό σας! Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

7 Ιουλίου-Ημέρα Σοκολάτας

Happy Chocolate Day!

Βάλτε μερικά από τα «σοκολατένια» χρωματικά αποτελέσματα που πετύχατε στο Color Bar, γιατί το βαφείο σας συχνά είναι ο πιο αγαπημένος χώρος σας στο Κομμωτήριο! Ζητήστε τους να αφήσουν ως σχόλιο ένα εικονίδιο σοκολάτας, λόγω της ημέρας και θυμίστε τους καθιερωμένο τους ραντεβού! Όμως … είναι Ιούλιος, οπότε μην ξεχάσετε να τους θυμίσετε πως θα ταιριάξουν αυτά τα χρωματικά αποτελέσματα στην καλοκαιρινή τους εμφάνιση.

Αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα πιο πέρα, μπορείτε να τους ενημερώσετε πιο πριν στα Social Media πως λόγω της ημέρας, όσες πελάτισσες έχουν κλείσει ραντεβού την Ημέρα Σοκολάτας θα τους περιμένει στο χώρο σας κέρασμα έκπληξη! Τι πιο ταιριαστό από παγωτό, λόγω εποχής.

25 Ιουλίου-Ημέρα Γονέων

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσες από τις πελάτισσες σας έχουν παιδιά και μάλιστα πιθανότατα κόρες σε ηλικία που θα μπορούσαν να απολαύσουν εξίσου υπηρεσίες στο χώρο σας; Αν όχι, η σημερινή μέρα, αποτελεί μια καλή αφορμή για να οργανώσετε κάποια ενέργεια στο χώρο σας για να τιμήσετε κάθε μητέρα και γονιό γενικότερα, ενώ ταυτόχρονα θα προσελκύσετε νέες πελάτισσες στο χώρο σας, μέσα από τα SocialMedia.

Οπότε, αυτό που σας προτείνουμε ενδεικτικά είναι μία προωθητική ενέργεια με 1&1 για κάθε πελάτισσα και κόρη για την ημέρα αυτή ! Είναι Τρίτη, αλλά ένα κούρεμα και άλλο ένα δωρεάν για την κόρη ποτέ είναι πάντα ελκυστικό! Αντίστοιχα, θα μπορούσε να εφαρμοστεί και για το χτένισμα. Ίσως, για τις υπηρεσίες βαφείου να μην το επιτρέπουν τα οικονομικά του κομμωτηρίου, αλλά μπορείτε να προσφέρετε κάποια έκπτωση εκεί! Αν και οι γρήγορε υπηρεσίες θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν για εκείνη την ημέρα περισσότερες πελάτισσες!

Αν θέλετε μπορείτε να το επεκτείνετε για όλη την εβδομάδα και να το διαφημίσετε online ξεκινώντας από νωρίς! Προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες! Τίποτα δεν είναι δεσμευτικό, άλλωστε. Σας προτείνουμε, πάντως, να μη βάλετε ηλικιακό όριο για τις «μικρές» πελάτισσες που θα μπορέσουν να φέρουν οι πελάτισσες σας.

29 Ιουλίου – Lipstick Day

Η ημέρα αυτή είναι σίγουρα μία από τις πιο αγαπημένες κάθε γυναίκας, αν αναλογιστεί κανείς πόσο αγαπάμε τα κραγιόν και το μακιγιάζ. Για όσα κομμωτήρια προσφέρουν είτε υπηρεσίες μακιγιάζ, είτε σχετικά προϊόντα στο φυσικό τους κατάστημα ή στο eshop, μπορούν να βάλουν μία σχετική ανάρτηση προωθώντας τα ανάλογα και διαφημίζοντας τα στα Social Media.

Αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, μπορείτε να συνδυάσετε τα χρωματικά σας αποτελέσματα με κραγιόν. Δηλαδή ; Απλό! Βάλτε 3-4 χρωματικά αποτελέσματα που ταιριάζουν τέλεια με το κόκκινο lipstick! Θα μπορούσε να είναι και με χτένισμα!

Συμπέρασμα

Τα Social Media αποτελούν μία αφορμή για να αναπτύξετε τις σχέσεις μας με τις πελάτισσές σας και να βάλετε τα θεμέλια για να προσελκύσετε νέες! Προσπαθήστε να έχετε πάντα κατά νου τη δημιουργικότητα! Ακολουθήστε μας στα Social για περισσότερη έμπνευση!

Αν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε κι εσείς βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να αναλάβουμε τη διαχείριση των. Social Media σας για το κομμωτήριό σας. Επικοινωνήστε μαζί μας, τώρα!

 Διαβάστε περισσότερα άρθρα μας εδώ πριν φύγετε και αν επιθυμείτε να συζητήσετε μαζί μας κάποιο θέμα που αντιμετωπίζετε με το κομμωτήριο ή το χώρο ομορφιάς σας, μπορείτε να κλείσετε εδώ μία συνεδρία γνωριμίας χωρίς κόστος.

Για περισσότερα νέα και εκπαίδευση για όλα όσα χρειάζεστε για το χώρο ομορφιάς σας ακολουθήστε μας στα SocialMediaFacebookInstagram και LinkedIn.