Σχεδόν όλες οι γυναίκες επιθυμούν να κάνουν μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών τους. Το χρώμα των μαλλιών είναι κάτι σαν το makeup του προσώπου. Από τα σημαντικότερα λοιπόν στατιστικά και οικονομικά στοιχεία που παρακολουθούμε σε ένα κομμωτήριο είναι ο τζίρος και το πελατολόγιο του βαφείου. Το βαφείο είναι από τις συχνότερες υπηρεσίες σε ένα κομμωτήριο, αλλά και από τις καλύτερες πηγές εσόδων και κέρδους.

Τζίρος Βαφείου

Για το πρώτο 9μηνο του 2022 ο μέσος τζίρος βαφείου σημειώνει αύξηση 18,3% από το έτος 2019. Η αύξηση του τζίρου του βαφείου μπορεί να οφείλεται στην αύξηση των επισκέψεων του βαφείου, στην αύξηση των τεχνικών χρώματος, αλλά και στην αύξηση των τιμών.

Όπως και να ‘χει φαίνεται, πως ο κλάδος σημειώνει άνοδο. Μετά από 2 χρόνια επιδημίας και κάποιων καραντινών, ο κόσμος επανέρχεται σταδιακά στην καθημερινότητά του και πολλές γυναίκες επιθυμούν να ανανεώσουν την εμφάνισή τους.

ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΒΑΦΕΙΟΥ

Το χρώμα είναι μια υπηρεσία η οποία θωρακίζει ένα κομμωτήριο απέναντι στις κρίσεις της αγοράς γιατί όταν γίνεται με σωστή τεχνική κατάρτιση και δημιουργικότητα, είναι μια υπηρεσία που δεν μπορεί η πελάτισσα να την κάνει μόνη της. Κάθε μια επιπλέον λοιπόν πελάτισσα βαφείου είναι εξαιρετικά σημαντική για την οικονομική υγεία ενός κομμωτηρίου.

Το πελατολόγιο είναι η ονομαστική λίστα των πελατών που έχουν εξυπηρετηθεί στο βαφείο για το χρονικό διάστημα που έχουμε ορίσει.

Το Μέσο Πελατολόγιο βαφείου στο συνολικό πελατολόγιο είναι 51%.

Αυτό σημαίνει πως στη μέση αγορά πάνω από τους μισούς πελάτες των καταστημάτων, κάνουν κάποια υπηρεσία βαφείου.

Γενικά, οι βαφές έχουν μεγαλύτερες τιμές από τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Με μια καλή διαχείριση των εξόδων, είναι σίγουρο πως συνεισφέρουν στο κέρδος της επιχείρησης περισσότερο από κάθε άλλη υπηρεσία. Επίσης οδηγούν σε αύξηση των επισκέψεων, της πιστότητας και της διαφήμισης του κομμωτηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του κομμωτηρίου σας, τους δείκτες απόδοσης και τους μέσους όρους αγοράς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εάν επιθυμείτε κι εσείς να αναβαθμίσετε το χώρο ομορφιάς σας και την εμπειρία που βιώνει η πελάτισσα ή ο πελάτης σας στο χώρο ομορφιάς σας μπορείτε να κλείσετε εδώ μία συνεδρία γνωριμίας χωρίς κόστος.

Για περισσότερα νέα και εκπαίδευση για όλα όσα χρειάζεστε για το χώρο ομορφιάς σας ακολουθήστε μας στα Social Media: Facebook, Instagram και LinkedIn.