ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ

ΜΕΣΟΙ ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ – Μέρος Πρώτο

Ο τζίρος δεν είναι το ίδιο με το κέρδος, παρ’ όλο που πολύ συχνά ο κόσμος το μπερδεύει.  Πρόκειται για δύο διαφορετικά μεγέθη, εξίσου σημαντικά για κάθε επιχείρηση.

Με τον όρο τζίρος εννοούμε το συνολικό εισόδημα ενός καταστήματος από υπηρεσίες ή λιανική πώληση μαζί με το ΦΠΑ.

Ο τζίρος αποτελεί κι έναν από τους σημαντικότερους δείκτες παρακολούθησης για κάθε επιχείρηση. Τόσο συγκριτικά με προηγούμενες περιόδους, όσο και με τον μέσο όρο της αγοράς.

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΤΖΙΡΟΣ

Για το πρώτο οχτάμηνο του 2022 ο μέσος συνολικός τζίρος περίπου 63 κομμωτηρίων σημείωσε αύξηση 3,8%από το έτος 2019. Η αύξηση στο τζίρο είναι εξαιρετικά σημαντική. Δείχνει πως η επιχείρηση είναι υγιής και πως έχει μεγάλες πιθανότητες κέρδους.

Από την άλλη γνωρίζουμε πως για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 ο μέσος όρος επισκέψεων σημείωσε μείωση -15% από το 2019.

Άρα η αύξηση στο τζίρο οφείλεται καθαρά στην αύξηση της μέσης καρτέλας και όχι στην αύξηση των επισκέψεων.

ΜΕΣΗ ΚΑΡΤΕΛΑ

Η μέση καρτέλα προκύπτει από τη διαίρεση του συνολικού τζίρου με τις συνολικές επισκέψεις. Δηλαδή μας δείχνει κατά μέσο όρο πόσο τζίρο κάνει στο κατάστημα ο κάθε πελάτης.

Η μέση καρτέλα για το πρώτο οχτάμηνο του 2022 έχει αυξηθεί κατά 21,6% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Από 33,3 € έχει φτάσει στα 40,5€.

Η αύξηση αυτή της καρτέλας οφείλεται στην αύξηση των τεχνικών εργασιών στο βαφείο, στην αύξηση των θεραπειών στον λουτήρα και στις ανατιμήσεις που έγιναν στον τιμοκατάλογο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του κομμωτηρίου σας, τους δείκτες απόδοσης και τους μέσους όρους αγοράς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected], ή να μας καλέσετε στο 693 7593 018 ή να κλείσετε ένα δωρεάν διαδικτυακό ραντεβού γνωριμίας μαζί μας πατώντας εδώ.

 

Για περισσότερα νέα και εκπαίδευση για όλα όσα χρειάζεστε για το χώρο ομορφιάς σας ακολουθήστε μας στα Social Media: Facebook, Instagram και LinkedIn.