Έρχονται τα Χριστούγεννα! Ενισχύστε την εμπειρία ομορφιάς στο κομμωτήριο ή στο ινστιτούτο σας ενεργοποιώντας ακόμα περισσότερο τις πέντε αισθήσεις. Η περίοδος των εορτών είναι η πιο προσοδοφόρα για τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής, καθώς οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν να είναι όμορφες για τις συγκεντρώσεις και τα ρεβεγιόν που διοργανώνονται.

Αυτή την εποχή σας δίνετε η κατάλληλη ευκαιρία, να παροτρύνετε τους πελάτες σας να σας επισκεφθούν και να τους ευχαριστήσετε, ώστε να σας προτείνουν και σε άλλους.

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές πωλήσεων που μπορείτε να εφαρμόσετε, για να ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να ξοδέψουν και περισσότερα στον χώρο σας.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορείτε να «εκμεταλλευτείτε» τις πέντε αισθήσεις των πελατών σας.

Όραση

Για να τους βοηθήσετε να προσαρμοστούν πλήρως στο κομμωτήριό σας, φροντίστε να είναι καλά οργανωμένος ο χώρος σας. Μην το παρακάνετε με την διακόσμηση! Παίξτε με τα χρώματα.

Τα Χριστούγεννα, παραδοσιακά, το χρώμα που επικρατεί είναι το κόκκινο. Το χρώμα της δημιουργικότητας. Συνδυάστε το λοιπόν σοφά με το κίτρινο, που υποδηλώνει τα νιάτα και το μπλε, που εμπνέει εμπιστοσύνη.

Αφήστε την τηλεόραση να παίζει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο βάθος και δημιουργήστε μια διάθεση γιορτινή! Φυσικά τόσο εσείς όσο και το προσωπικό σας, πρέπει να έχετε προσεγμένη και ομοιογενή εμφάνιση.

Όσον αφορά το στυλ χτενίσματος το glitter και η λάμψη είναι απαραίτητα!

Γεύση

Μπορείτε να προσφέρετε Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και ποτά, ώστε να ικανοποιήσετε τους επισκέπτες σας. Θα τους κάνετε να νιώσουν πιο άνετα και πιο σημαντικοί, προσφέροντάς τους ένα ποτό ή ένα σνακ όσο περιμένουν τη σειρά τους.

Δώστε κίνητρα! Για παράδειγμα, ξεπερνώντας ένα ποσό σε υπηρεσίες, να δωρίζετε ένα κουτί σοκολατάκια. Οποιαδήποτε ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη εμπνέετε θα αποδώσει στην επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα.

Όσφρηση

Οι μυρωδιές, ακόμα και οι πολύ διακριτικές, έχουν αντίκτυπο στα συναισθήματα και στις αναμνήσεις. Τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής έχουν το πλεονέκτημα των οσμών!

Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που μυρίζουν μοναδικά. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να υπάρχουν φρέσκα λουλούδια στον χώρο σας και να μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε καθαριστικά που μυρίζουν όμορφα.

Δώστε στους πελάτες σας δωρεάν δείγματα από τα προϊόντα που έχετε προς πώληση. Οι αρωματικές διαφημίσεις είναι ακόμα μια διαδεδομένη τακτική μάρκετινγκ για να προσελκύσετε πελάτες.

Αφή

Μια έρευνα έδειξε πως η συναισθηματική προσκόλληση αυξάνεται, όταν οι πελάτες μπορούν να αγγίξουν ένα αντικείμενο ακόμα και με ένα δάχτυλο.

Δώστε τους την ευκαιρία να ακουμπήσουν και να μυρίσουν τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Κάντε τους ένα ωραίο μασάζ κατά το λούσιμο ή την ώρα της περιποίησης των άκρων τους. Ενθαρρύνετέ τους να αγγίξουν το πρόσωπό τους μετά τη θεραπεία τους ή τα μαλλιά τους όταν θα είναι έτοιμα.

Έχετε δωρεάν δείγματα από τα προϊόντα που πουλάτε ή που χρησιμοποιείτε και αφήστε τους να τα πιάσουν, να τα μυρίσουν ή ακόμα και να τα χρησιμοποιήσουν.

Ακοή

Η ησυχία δημιουργεί ένταση!

Αφήστε Χριστουγεννιάτικη μουσική να παίζει στο παρασκήνιο, ώστε να μειώνεται το στρες. Επιλέξτε τον τόνο και το στυλ, που ταιριάζει στην επιχείρησή σας.

Να θυμάστε! Ποτέ δεν πρέπει να παίζει δυνατά η μουσική, ώστε να μην ενοχλεί τους πελάτες σας.

Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να αλλάξετε τον τρόπο που απαντάτε στο τηλέφωνο ή ακόμα και το μήνυμα του τηλεφωνητή.

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας, πως τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα ομορφιάς είναι τα ιδανικά μέρη, που οι πελάτες μπορούν να χαλαρώσουν και να νιώσουν όμορφα!

 

Συμπέρασμα

Αν επιθυμείτε να επωφεληθείτε από τα Χριστούγεννα για να προωθήσετε την επιχείρησή σας, να κερδίσετε περισσότερους πελάτες και να αποκτήσετε επαναλαμβανόμενους πελάτες, τότε πρέπει να βελτιστοποιήσετε την εμπειρία των πελατών σας. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε προσελκύοντας όσες περισσότερες από τις πέντε αισθήσεις των πελατών σας μπορείτε.

Στρατηγική διακόσμηση, ευχάριστες μυρωδιές και υφές, απολαυστικός ήχος και νόστιμα ποτά και σνακ είναι όλα απαραίτητα στοιχεία, που θα εκτιμήσουν οι πελάτες σας και δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν!

 

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την καταναλωτική
συμπεριφορά και την εργασιακή ψυχολογία επικοινωνήστε μαζί μας στο
[email protected] ή κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας.