Όπως έχουμε πει πολλές φορές τα Social Media είναι η βιτρίνα του κομμωτηρίου σας online και σήμερα πλέον η πλειοψηφία των επιχειρηματιών του κλάδου δραστηριοποιούνται ενεργά σε αυτά. Το ερώτημα για το τι θα πρέπει, όμως, να ανεβάσουν παραμένει κάθε φορά που ξεμένουν από ιδέες! Διαβάστε το άρθρο μας και ανακαλύψτε ορισμένες ιδέες που θα σας δώσουν την ευκαιρία να ξεκολλήσετε και να συνεχίσετε δυναμικά !

Χώρος

Μοιραστείτε στιγμιότυπα από το χώρο σας και την καθημερινότητά σας στο κομμωτήριο. Εστιάστε στην υπηρεσία που αποτελεί για εσάς το συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως για παράδειγμα το βαφείο. Αλλά μην αμελείτε και δευτερεύουσες υπηρεσίες, όπως μπορεί να είναι η περιποίηση στα νύχια.

Μην ξεχνάτε, ταυτόχρονα, να βάζετε αναρτήσεις αλλά και stories. Δεν χρειάζεται πάντα να είναι τέλεια, ούτε να έχουν τον τέλειο φωτισμό. Απλώς συνεχίστε να είστε ενεργοί στα Social Media.

Προϊόντα

Πολλά κομμωτήρια προσφέρουν και προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών, και συχνά τα διαθέτουν και μέσω του eshop τους. Οπότε ; Μα είναι απλό ! Βάλτε τα στα Social Media. Ακόμα και αν τα έχετε βάλει ξανά στο παρελθόν, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε πάντα να τα συνδυάσετε κάπως διαφορετικά ή να τα ανεβάσετε σε κάποιο story! Δοκιμάστε τη δημιουργικότητά σας και δείτε τι προτιμούν και οι ακόλουθοί σας !

Πείτε τους πώς να συνδυάσουν τα προϊόντα, πόσες φορές το μήνα να εφαρμόσουν εκείνη τη μάσκα που τους λέτε κάθε φορά και όλο το αμελούν! Θυμίστε τους με ένα Tip να εφαρμόζουν πιο συχνά λάδι στα μαλλιά τους για ενυδάτωση. Και φτιάξτε, τέλος, και εκείνο το βίντεο με τις συμβουλές για να μακρύνουν τα μαλλιά τους που εδώ και καιρό λέτε πως θα το φτιάξετε, αλλά ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χρόνος! Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από το άτομο που σας βοηθά με τη διαχείριση των Social Media, αν χρειαστείτε.

Ομάδα

Βρείτε την ευκαιρία να μας συστήσετε την ομάδα σας. Ξέρατε ότι οι φωτογραφίες με πρόσωπασυγκεντρώνουν συχνά τα περισσότερα likes ; Μήπως ήρθε η ώρα να ξεπεράσετε τις δεύτερες σκέψεις που σας κρατούν από το να ανεβάσετε την ομάδα σας ;

Δώστε την ευκαιρία να αρχίσουν με κάποιο story οι πιο τολμηροί, με περισσότερη εκφραστικότητα και χιούμορ! Ένα απλό story είναι πάντα μια καλή αρχή και θα τους δώσει την ευκαιρία να νιώσουν πιο άνετα για να εκφραστούν στα Social Media και να δείξουν σιγά σιγά και τη δουλειά τους, όπως επίσης και να «δεθούν με τους ακολούθους του κομμωτηρίου» !

Αποτελέσματα, αποτελέσματα, αποτελέσματα !

Αφήσαμε προς το τέλος, τα αποτελέσματα ! Ανεβάστε όλα τα πριν και μετά που κρατάτε στο κινητό σας, αλλά δεν έχετε βρει ακόμα το χρόνο να τα ανεβάσετε! Και αν είναι όλα Balayage ή όμοια μεταξύ τους ; Τότε, ανεβάστε τα σταδιακά με ενδιάμεσα παλιότερα αποτελέσματα ! Τι και αν τα έχουν δει ξανά … Μην ξεχνάτε ότι θα δώσετε την ευκαιρία στις πελάτισσές σας να εμπνευστούν να κάνουν εκείνη την αλλαγή που σκεφτόντουσαν !

Αν είστε από αυτούς που δεν προλαβαίνετε να βγάλετε αρκετές φωτογραφίες, ζητήστε από κάποιο άλλο μέλος της ομάδας να το αναλάβει και να κρατά τα αποτελέσματα. Μια καλή ιδέα σε μεγαλύτερες ομάδες με περισσότερα μέλη είναι να μπορούν να τραβούν όλοι και να ανεβάζετε τις καλύτερες σε κάποια ομαδική είτε στο Viber είτε στο Messenger!

Μην βασίζεστε μόνο στο χρώμα! Σίγουρα, το βαφείο φέρνει συχνά το μεγαλύτερο τζίρο σε ένα κομμωτήριο, αλλά και οι άλλες υπηρεσίες μπορούν να εμπνεύσουν μία νέα πελάτισσα να σας επισκεφτεί και μετά να γίνει πιστή πελάτισσα ! Σκεφτείτε το και πράξτε αναλόγως !

Συμπέρασμα

Τα Social Media δεν είναι πάντοτε τόσο δύσκολο να τροφοδοτηθούν με υλικό ! Οι ιδέες φυσικά δεν περιορίζονται στα παραπάνω, άλλα είναι μερικά βασικά tips για να σας βοηθήσουν.

Αν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε κι εσείς βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να αναλάβουμε τη διαχείριση των. Social Media σας για το κομμωτήριό σας. Επικοινωνήστε μαζί μας, τώρα!

 Διαβάστε περισσότερα άρθρα μας εδώ πριν φύγετε και αν επιθυμείτε να συζητήσετε μαζί μας κάποιο θέμα που αντιμετωπίζετε με το κομμωτήριο ή το χώρο ομορφιάς σας, μπορείτε να κλείσετε εδώ μία συνεδρία γνωριμίας χωρίς κόστος.

Για περισσότερα νέα και εκπαίδευση για όλα όσα χρειάζεστε για το χώρο ομορφιάς σας ακολουθήστε μας στα Social MediaFacebookInstagram και LinkedIn.