Παρόλο που ως άνθρωποι μοιραζόμαστε πολλά κοινά χαρακτηριστικά, ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς έχουμε ένα σύνολο ξεχωριστών και προσωπικών χαρακτηριστικών και προτιμήσεων τα οποία οδηγούν τη συμπεριφορά μας. Αυτά τα χαρακτηριστικά διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας, ορίζουν το πως αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα γύρω μας και το πως αντιδρούμε σε αυτά. Σε ένα εργασιακό περιβάλλον η επαγγελματική μας προσωπικότητα αντανακλά στο εργασιακό μας στυλ και συμπεριφορά. Όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στα τεστ εργασιακής προσωπικότητας.

Διαχείριση επαγγελματικής προσωπικότητας

Η διαχείριση της επαγγελματικής μας προσωπικότητας μπορεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό να επηρεάσει την απόδοσή μας στην εργασία. Θεωρητικά δεν υπάρχει ιδανική επαγγελματική προσωπικότητα. Όλοι μας είμαστε ένα σύνολο χαρακτηριστικών. Δεν μπορούμε να είμαστε και δομημένοι και ευπροσάρμοστοι ούτε μπορούμε να είμαστε εσωστρεφείς και εξωστρεφείς. Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας μέχρι ενός σημείου μας ωφελούν και είναι οι δυνάμεις μας, άλλα από ένα σημείο και μετά μπορεί να μας δημιουργούν πρόβλημα στην εργασία. Εάν μάθουμε να αναγνωρίζουμε πότε αυτό μας συμβαίνει και δημιουργήσουμε τεχνικές αντιμετώπισης και καθοδήγησης της συμπεριφοράς μας, τότε μπορούμε να δούμε τεράστια διαφορά στην απόδοσή μας στην εργασία μας άλλα και στην προσωπική μας ζωή.

Επιστημονικά εργαλεία διαχείρισης

Τα επαγγελματικά τεστ προσωπικότητας και ανάπτυξης είναι επιστημονικά εργαλεία έγκυρα και αξιόπιστα, εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς, που μετράνε επαγγελματική προσωπικότητα και προφίλ, τρόπος εκμάθησης, διαχείριση χρόνου, συναισθηματική νοημοσύνη, τρόπους παρακίνησης, ρόλους στην ομάδα και ηγετικό στυλ.

Γιατί να κάνει κάποιος επαγγελματικό τεστ για ανάπτυξη εργασιακής απόδοσης;

Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί ένα άτομο να επιλέξει τα τεστ επαγγελματικής προσωπικότητας για καθοδήγηση και προσανατολισμό, όμως ας δούμε τους βασικότερους αμέσως παρακάτω.

  1. Καλύτερη αντίληψη αναγκών, προτιμήσεων και συμπεριφοράς στην εργασία και ανάπτυξη δεξιοτήτων.
  2. Ανάλυση των ρόλων στην ομάδα και ανάγκες ανάπτυξης.
  3. Διάγνωση ηγετικού στυλ και πλάνο δράσης για την εξέλιξη της αποτελεσματικότητάς του.

Τα επαγγελματικά τεστ για ανάπτυξη εργασιακής απόδοσης εάν χρησιμοποιηθούν από πιστοποιημένους χρήστες μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία που θα οδηγήσουν ηγέτες και ομάδες σε αύξηση της παραγωγικότητας και της ομαδικότητας.

Στη Salon Proactive

Στη Salon Proactive η εργασιακή ψυχολόγος και πιστοποιημένη από το British Psychological Society, Τζέννυ Καμαράδου αναλαμβάνει την διάγνωση και ανάλυση της επαγγελματικής σας προσωπικότητας και του ηγετικού σας στυλ με το τεστ Quintax.

   Συνδυάζοντας εκπαίδευση στην επιστήμη της ανθρώπινης συμπεριφοράς στην εργασία κατά την ανάλυση των αποτελεσμάτων θα λάβετε ένα προσωποποιημένο πλάνο συνεδριών βασισμένο στην εργασιακή ψυχολογία και την νευροεπιστήμη.

Εάν επιθυμείτε κι εσείς να αναβαθμίσετε το χώρο ομορφιάς σας και την εμπειρία που βιώνει η πελάτισσα ή ο πελάτης σας στο χώρο ομορφιάς σας μπορείτε να κλείσετε εδώ μία συνεδρία γνωριμίας χωρίς κόστος.

 Για περισσότερα νέα και εκπαίδευση για όλα όσα χρειάζεστε για το χώρο ομορφιάς σας ακολουθήστε μας στα Social Media: Facebook, Instagram και LinkedIn.