Νέα Οικονομικά Δεδομένα

Έχουμε ήδη αντιληφθεί ότι οι τελευταίοι μήνες μας έχουν βάλει σε μία άλλη τροχιά οικονομικών εξελίξεων που σίγουρα θα επηρεάσουν και τα οικονομικά του κομμωτηρίου σας. Πολλοί ιδιοκτήτες κομμωτηρίου αναρωτιούνται πως θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν μέσα σε όσα έρχονται και αν οι υπηρεσίες τους θα συνεχίζουν να προτιμώνται σε καιρό οικονομικής δυσπραγίας.

Υπηρεσίες Κομμωτηρίου

Οι υπηρεσίες του κομμωτηρίου σας πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι είναι εξίσου σημαντικές. Δεν είναι απλώς ένα χρώμα ή ένα κούρεμα. Είναι μία ανθρώπινη ανάγκη για βιωματική εμπειρία. Η ανανέωση που προσφέρεται στις πελάτισσές σας σε ένα κομμωτήριο ή τους πελάτες σας στο barbershop δεν είναι μόνο στιλιστική και εμφανισιακή, αλλά και αλλαγή και ανανέωση διάθεσης.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το πως θα ενισχύσετε την εμπειρία ομορφιάς στο κομμωτήριό σας..

Πώς επηρεάζεται η ψυχολογία μίας πελάτισσας ;

Κατά τη διάρκεια της περιποίησης που προσφέρετε στο κομμωτήριο ή barbershop σας, προσφέρετε ταυτόχρονα και συζήτηση, κοινωνικοποίηση, χαλάρωση, αύξηση αυτοπεποίθησης και τελικά ολικής ανανέωσης. Αυτό θα έχει αντίκρισμα και στα οικονομικά στο χώρο ομορφιάς σας. Δηλαδή, θα συνεχίζουν να το προτιμούν όσοι το έχουν ήδη γνωρίσει ή μάθουν για αυτό.

Τα παραπάνω θα τα καταφέρετε με την οργάνωση και δημιουργία μίας μοναδικής εμπειρίας πελάτη στο χώρο σας, που θα έχει απόδοση και οικονομικά.

Μπορείτε να την οργανώσετε μαζί με τη Salon Proactive, σε ένα από τα σεμινάρια με την Εργασιακή μας Ψυχολόγο, Jennie Kamaradou επικοινωνώντας μαζί μας εδώ.

Εν συντομία, όμως, θα αναφέρουμε βασικά στοιχεία που θα σας οδηγήσουν σε αυτή την επιτυχία. Τέτοια είναι:

📌 δημιουργία στιγμών εμπειρίας στην διαδρομή της πελάτισσας μέσα στο κομμωτήριο

📌 το άγγιγμα, το μασάζ στο κεφάλι, το χτένισμα του κεφαλιού & των μαλλιών. Πόσους ανθρώπους αφήνουμε να αγγίξουν το κεφάλι μας; Η επαφή αυτή δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης.

 📌συμμετοχική ακρόαση, εξειδικευμένη διάγνωση και προσωποποιημένη πρόταση

📌 προετοιμασία του ραντεβού μέσω ιστορικό πελάτη. Έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες της.

Διαχείριση στα Οικονομικά

Τώρα, που έχουμε καλύψει την εισροή εσόδων με τα νέα οικονομικά δεδομένα της αγοράς, πάμε να δούμε και τη διαχείριση από πλευράς σας.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα τα έξοδα σας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

 

– την αναδιαμόρφωση πάγιων εξόδων, πχ εκ νέου διαπραγμάτευση του ενοικίου σας,

– αναδιαμόρφωση κόστους προϊόντων, είτε με αλλαγή ποσότητας, είτε με αλλαγή εταιρείας που σας προμηθεύει ή ακόμα και όσα μπορείτε να κάνετε για να αναβαθμίστε το βαφείο σας,

– προσοχή τα έξοδα εκπαίδευσης, διαφήμισης και εξωτερικών συνεργατών να οδηγούν στην αύξηση του τζίρου σας. Μέτρηση λοιπόν την αποδοτικότητας κάθε επένδυσης.

Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τα οικονομικά στοιχεία του κομμωτηρίου σας και πως μπορείτε να το βελτιστοποιήσετε οικονομικά μπορείτε να

διαβάσετε εδώ ή να κλείσετε μαζί με τη Salon Proactive ένα Σεμινάριο για τα Οικονομικά του Κομμωτηρίου σας επικοινωνώντας μαζί μας εδώ.

Διαβάστε ακόμα εδώ περισσότερα άρθρα μας. Και αν θέλετε να συζητήσετε μαζί μας κάποιο θέμα που αντιμετωπίζετε με το κομμωτήριο ή το χώρο ομορφιάς σας, μπορείτε να  κλείσετε εδώ μία συνεδρία γνωριμίας χωρίς κόστος.

 

Για περισσότερα νέα και εκπαίδευση για όλα όσα χρειάζεστε για το χώρο ομορφιάς σας ακολουθήστε μας στα Social Media: Facebook, Instagram και LinkedIn.