Ένα από τα πλέον σημαντικά τμήματα, αν όχι το σημαντικότερο, δεν είναι άλλο από το βαφείο στο κομμωτήριο σας. Σίγουρα, όλα τα τμήματά σας θα πρέπει να λειτουργούν σωστά και αρμονικά μεταξύ τους και για την ομαλή λειτουργία του επαγγελματικού σας χώρου.

Εκπαίδευση Βαφείου

Για να είναι πάντα ενημερωμένο αυτό το τμήμα πρέπει να όλα τα μέλη του να λαμβάνουν συμμετοχή στα αντίστοιχα σεμινάρια για εξειδίκευση και για να μάθουν την τελευταία λέξη στις νέες τάσεις μαλλιών. Το βαφείο σας πρέπει να γνωρίζει:

📌  τις τεχνικές βαφής,

📌 την εφαρμογή με βάση την εταιρεία που έχετε επιλέξει, και φυσικά

📌τη χρωματολογία και τη διάγνωση του χρώματος που ταιριάζει σε κάθε σας πελάτισσα.

Το τελευταίο σεμινάριο για το βαφείο σας προσφέρεται από τη Salon Proactive, και πραγματοποιείται από την κα Άντζυ Σερεβετά, πιστοποιημένη από το House of Colours. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε κι εσείς.

Υλικά Βαφείου

Ένα σημαντικό κομμάτι που πρέπει να εστιάσετε για να αναπτύξετε το βαφείο σας, είναι και τα αναλώσιμα υλικά, όπως οι βαφές, τα οξειδωτικά, οι κρέμες, τα μπολ και τα πινέλα.

Είναι χρήσιμο να έχετε παραπάνω από έναν προμηθευτή βαφών, ώστε να μπορείτε να έχετε επάρκεια και να μην εξαρτάστε απόλυτα από έναν και μόνο. Παράλληλα, σας προσφέρονται με αυτόν τον τρόπο περισσότερες επιλογές σε χρώματα και δυνατότητες.

Χρειάζεται προσοχή να έχετε ναι μεν τα υλικά εκείνα και τα νούμερα βαφής που χρειάζεστε για να καλύψετε τις ανάγκες των πελατισσών σας, αλλά ταυτόχρονα να είναι και όσα χρειάζεστε. Δηλαδή, να μη σπαταλάτε χρήματα χωρίς να τα χρειάζεστε.

Όσον αφορά τα πινέλα, τα μπολ και όμοια υλικά με αυτά, επενδύστε τόσο όσο χρειάζεται ώστε να γίνεται σωστά και αποδοτικά η δουλειά σας.

Οικονομική Αναβάθμιση στο Βαφείο

Μη ξεχνάτε, ότι όταν μιλάμε για αναβάθμιση στο βαφείο σας, αναφερόμαστε και στην οικονομική αναβάθμισή του. Με άλλα λόγια, μία εξοικονόμηση χρημάτων στις βαφές, θα αφήσει χώρο για επένδυση σε μεγαλύτερη χρωματική παλέτα που ενδεχομένως να αξιοποιηθεί στις πελάτισσές σας ή ακόμα και για αναβάθμιση σε ειδικά σεμινάρια και premium services στη χρωματολογία.

Πρώτος παράγοντας σπατάλης στο βαφείο είναι οι ογκώδεις παραγγελίες βαφών που συχνά καταλήγουν σε μεγάλο μέρος τους αχρησιμοποίητες. Ακολουθούν, οι ποσότητες που χρησιμοποιούνται κατά τη βαφή, καθώς έχει αποδειχθεί ότι μεγάλη ποσότητά τους καταλήγει στο σιφόνι, επιβαρύνοντας τελικά το περιβάλλον.

Ένας απλός τρόπος που χρησιμοποιούν color experts στο εξωτερικό είναι να χρησιμοποιούν μικρότερα μπολκαι μικρότερους δοσομετρητές από τους συνηθισμένους για την ανάμιξη των βαφών. Δε δίστασαν μάλιστα να αναζητήσουν τα κατάλληλα για το βαφείο τους και στα είδη μαγειρικής. Δηλώνουν, μάλιστα, πως βοήθησαν τους εργαζόμενους στο βαφείο τους να μειώσουν σημαντικά τις ποσότητες βαφής που χρησιμοποιούσαν.

Θεραπείες στο Βαφείο

Μη διστάσετε να συνδυάσετε στο βαφείο σας, κάθε βαφή με πρόσθετες ενισχυτικές θεραπείες μαλλιών, που θα τους προσφέρουν τη λάμψη και τα στοιχεία που χρειάζονται. Έτσι, μετά το πέρας της βαφής τα μαλλιά κάθε πελάτισσας θα έχουν υγιή εμφάνιση και το τέλειο αυτό αποτέλεσμα θα διαρκέσει περισσότερο.

Παράλληλα, το βαφείο σας θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παροτρύνει την πελάτισσα και στην αγορά ενισχυτικών προϊόντων. Δηλαδή, προϊόντων που να βοηθούν να διαρκέσει περισσότερο το αποτέλεσμα. Έτσι, με κάθε βαφή μαλλιών μπορείτε να προτείνετε και το αντίστοιχο σετ προϊόντων περιποίησης. Με σαμπουάνγια την προστασία του χρώματος, conditioner και φυσικά μάσκες για ενυδάτωση, θρέψη και λαμπερό χρώμα. Εξηγείστε ότι εάν κάτι από αυτά λείπει τότε το αποτέλεσμα διαρκεί λιγότερο και θα χρειαστεί να έρθουν ξανά νωρίτερα. Μπορείτε να αναφέρετε και ένα χρονικό ορίζοντα, όπως για παράδειγμα 40 ημέρες, για τη διάρκεια του αποτελέσματος.

Εάν θέλετε να αναπτύξετε κι εσείς το βαφείο σας είτε οικονομικά είτε από πλευράς εκπαίδευσης και εξειδίκευσης, επικοινωνήστε μαζί μας. Διαβάστε περισσότερα άρθρα μας εδώ πριν φύγετε και αν επιθυμείτε να συζητήσετε μαζί μας κάποιο θέμα που αντιμετωπίζετε με το κομμωτήριο ή το χώρο ομορφιάς σας, μπορείτε να κλείσετε εδώ μία συνεδρία γνωριμίας χωρίς κόστος.

 

Για περισσότερα νέα και εκπαίδευση για όλα όσα χρειάζεστε για το χώρο ομορφιάς σας ακολουθήστε μας στα Social Media: Facebook, Instagram και LinkedIn.