Διαμόρφωση Νέων Καταναλωτικών Συνηθειών στον Κλάδο Παροχής Υπηρεσιών Ομορφιάς

Λόγω της κρίσης Covid-19, οι καταναλωτές έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά τους στις περισσότερες αγορές.

Οι αλλαγές σε κομμωτήρια και ινστιτούτα νυχιών έχει φανεί στους ακόλουθους τομείς:

– Αξιοσημείωτη πτώση στα ποσοστά επισκέψεων. Οι καταναλωτές επισκέπτονται τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα νυχιών μόνο για τις απαραίτητες υπηρεσίες, όπως κούρεμα, χρώμα και ονυχοπλαστική. Υπηρεσίες όπως χτένισμα και απλό μανικιούρ έχουν μειωθεί σημαντικά, κυρίως επειδή οι περισσότερες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί.

– Μειωμένο ποσό premium υπηρεσιών μακιγιάζ και βραδινών χτενισμάτων λόγω της μείωσης εκδηλώσεων όπως γάμοι, βαπτίσεις κ.λπ.

– Μείωση της πελατείας, επειδή ορισμένοι καταναλωτές αισθάνονται ανασφαλείς στην αγορά. Συνήθως εξυπηρετούνται στο σπίτι μόνοι τους.

– Η καταναλωτική εμπειρία είναι λιγότερο ελκυστική λόγω όλων των προφυλάξεων που πρέπει να εφαρμοστούν.

 

Τα προαναφερθέντα συμπεράσματα μπορούν να εξηγηθούν λογικά, αλλά είναι πολύ δαπανηρά για τον κλάδο.

Όμως η κερδοφορία και η μακροπρόθεσμη οικονομική υγεία δεν είναι το μόνο πρόβλημα που πρέπει να μας ανησυχεί αυτή την στιγμή.

Εάν οι καταναλωτές συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κλάδος διατρέχει τον κίνδυνο η συμπεριφορά να γίνει συνήθεια και να παραμείνουν τα επίπεδα επισκέψεων και πελατολογίου σε χαμηλά επίπεδα για πάντα.

Για να επιτύχουμε διαμόρφωση των Καταναλωτικών Συνηθειών, πρέπει να εκπαιδεύσουμε το αντανακλαστικό μας σύστημα.

Το ανακλαστικό μας σύστημα παίρνει μοτίβα δεδομένων και οδηγεί σε συμπεριφορές και ενέργειες. Το κλειδί για την εκπαίδευση του αντανακλαστικού συστήματος είναι η επανάληψη. Εδώ και πολλούς μήνες οι καταναλωτές επαναλαμβάνουν την ίδια συμπεριφορά όπου διστάζουν να επισκεφθούν το κομμωτήριο ή το ινστιτούτο νυχιών για υπηρεσίες ομορφιάς. Η συμπεριφορά αυτή κινδυνεύει να γίνει συνήθεια.

Η κοινωνική πίεση είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντική για τη διαμόρφωση Καταναλωτικών Συνηθειών.

Ο εγκέφαλός μας είναι φτιαγμένος για να επιδιώκει την κοινωνική αποδοχή και για να ενισχύουμε την κοινωνική μας ταυτότητα, οπότε συνήθως ακολουθούμε την κοινωνική τάση και συμμορφωνόμαστε με τις κοινωνικές νόρμες. Έτσι, εάν όλοι στην κοινωνική μας ομάδα αποφεύγουν τις επισκέψεις στους χώρους ομορφιάς, εκτός εάν είναι απαραίτητο, πιθανότατα θα κάνουμε το ίδιο.

Γιατί όμως επισκέπτονται οι γυναίκες τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα ομορφιάς;

Για να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση για την κρίση Covid-19, είναι σημαντικό να απαντήσουμε σε μια ιδιαίτερα σημαντική ερώτηση; Γιατί έρχονται η γυναίκες στα κομμωτήρια και στα ινστιτούτα ομορφιάς; Η προφανής απάντηση θα ήταν για τις υπηρεσίες ομορφιάς, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Οι γυναίκες επισκέπτονται τους χώρους ομορφιάς γιατί  με αυτόν τον τρόπο ικανοποιούν και άλλες ιδιαίτερα σημαντικές ανθρώπινες ανάγκες, όπως η συμμετοχή, η αύξηση του κύρους, η ασφάλεια και η αυτονομία.

Όταν μια γυναίκα επισκέπτεται έναν χώρο ομορφιάς συνήθως αντιμετωπίζεται ως πριγκίπισσα και όλες οι ανάγκες της σε σχέση με την ομορφιά της ικανοποιούνται, οπότε το επίπεδο του κύρους της αυξάνεται πολύ.

Επιπλέον, τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα είναι χώροι μεγάλης ανθρώπινης αλληλεπίδρασης. Αποτελούν κοινωνικές ομάδες όπου πραγματοποιείται μεγάλη επικοινωνία και όπου μια γυναίκα αισθάνεται μια αίσθηση συμμετοχής στο κοινωνικό σύνολο.

Επιπρόσθετα, μια γυναίκα που είναι πιστή στο κομμωτήριο ή στο ινστιτούτο της, αισθάνεται ασφαλής και υπό έλεγχο σε σχέση με όλες τις υπηρεσίες που θα λάβει.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η αλλαγή των Καταναλωτικών Συνηθειών, όπως αυτή λόγω του Covid-19, μπορεί να αποτελέσει απειλή για τις ανάγκες του κύρους, της αυτονομίας, της συμμετοχής, της δικαιοσύνης και της ασφάλειας.

Τι σημαίνει αυτό για μια γυναίκα που συνήθιζε να επισκέπτεται συχνά χώρους ομορφιάς;

– Έχει μειωθεί το επίπεδο του κύρους της, επειδή δεν λαμβάνει προσωπικές περιποιήσεις και εξατομικευμένες υπηρεσίες τόσο συχνά.

– Αισθάνεται αβέβαιη για την επίσκεψή της για λόγους ασφάλειας, το οποίο καταχωρείται σαν απειλή στον εγκέφαλό της.

– Πιστεύει ότι είναι άδικο που δεν μπορεί να φροντίσει την ομορφιά της όπως συνήθιζε και που η ανεξαρτησία της είναι περιορισμένη.

– Έχει μειώσει την αίσθηση της συμμετοχής και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης που βίωνε όταν επισκέπτονταν έναν χώρο ομορφιάς.

Ως καταναλωτές δεν συνειδητοποιούμε πάντα πόσο επηρεαζόμαστε από τους περιορισμούς που έχει προκαλέσει ο Covid-19 στη ζωή μας.

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια καμπάνια μάρκετινγκ και μέσων κοινωνικής δικτύωσης που να υπενθυμίζει στους καταναλωτές αρχικά ότι είναι ασφαλείς και ότι δεν χρειάζεται να χάσουν όλα τα πολύ σημαντικά προνόμια που προσφέρει μια επίσκεψη στο κομμωτήριο ή στο ινστιτούτο.

Δημιουργήστε νέες τάσεις στην προσωπική φροντίδα και την ομορφιά, εντατικοποιήστε την έννοια «περιποιηθείτε τον εαυτό σας» και τη φιλοσοφία «το κάνετε για εσάς».

Η σύνδεση μιας ενέργειας με τις αξίες μας είναι ισχυρό κίνητρο που οδηγεί στη διαμόρφωση των Καταναλωτικών Συνηθειών.

Υπάρχει ακόμα χρόνος για να επαναφέρουμε τους καταναλωτές στην ομορφιά των παλιών τους Καταναλωτικών Συνηθειών!

 

Eπικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να ενημερωθείτε για τις μηνιαίες παροχές που προσφέρουμε στα κομμωτήρια & χώρους ομορφιάς καθώς και τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και στρατηγικού σχεδιασμού.