Η Salon Proactive, όπως γνωρίζετε, είναι μία εταιρεία που είναι πολλά χρόνια στο χώρο των κομμωτηρίων και το χώρο ομορφιάς και στηρίζει τις επιχειρήσεις αυτές σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης, οικονομικών, εργασιακά, διαφήμισης και προβολής τους. Στο πλαίσιο της οργάνωσης, η πιο συχνή ερώτηση που δεχόμαστε είναι ποιος είναι ο σωστός χρόνος εξυπηρέτησης μίας πελάτισσας κομμωτηρίου.

Πάμε να δούμε τα κύρια σημεία που πρέπει να έχετε κατά νου για να οργανωθείτε και να έχετε κάθε πελάτισσα σας ικανοποιημένη και χαρούμενη.

Προγραμματίστε τα ραντεβού σας

Κρατήστε το πρόγραμμα των ραντεβού σταθερό και οργανωμένο. Κλείστε ραντεβού με βάση τη χρονική διάρκεια που χρειάζεται για κάθε υπηρεσία που σας έχει ζητήσει ο πελάτης ή η πελάτισσα. Φροντίστε να ενημερωθείτε για την υπηρεσία που θέλει ήδη από όταν κλείνει το ραντεβού για να υπολογίσετε ποιος είναι ο απαιτούμενος χρόνος.

Έτσι, γλιτώνετε δύο πράγματα. Δεν υπάρχει σύγχυση με τις ώρες των ραντεβού και αργοπορία. Ενώ, ταυτόχρονα, τα ραντεβού εξελίσσονται το ένα μετά το άλλο με αρμονία δημιουργώντας ένα θετικό κλίμα στο χώρο του κομμωτηρίου σας.

Σεβαστείτε το χρόνο

Τόσο ο δικός σας χρόνος, όσο και της πελάτισσας σας είναι πολύτιμος. Προσέξτε τυχόν αργοπορίες. Όπως επίσης, και αν σας αναφέρει πως δεν έχει μεγάλο χρονικό περιθώριο διαθέσιμο.

Δώστε το χώρο και το χρόνο που χρειάζεται κάθε πελάτισσα. Ακούστε αυτά που σας μεταφέρει τόσο με λόγια, όσο και με τη γλώσσα του σώματος.

Οργάνωση του χώρου

Πόσο πολύτιμος χρόνος μπορεί να εξοικονομηθεί όταν υπάρχει σωστή οργάνωση του χώρου του κομμωτηρίου σε κάθε θέση εργασίας; Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το πούμε μία ακόμη σε αυτό το άρθρο.

Η σωστή οργάνωση όταν υπάρχει εργονομία, τάξη και καθαριότητα, θα δείτε στην πράξη ότι θα εξοικονομηθεί χρόνος από πολλές τεχνικές εργασίες. Ο χρόνος αυτός πέρα από τη σωστή εξυπηρέτηση της πελάτισσας θα μπορέσει να σας εξασφαλίσει και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, μέσω της εξυπηρέτησης περισσότερων πελατισσών.

Ποιοτικός χρόνος

Από το χρόνο που δαπανάτε για τις τεχνικές εργασίες, στους χώρους ομορφιάς καλό είναι να αφιερώνετε και ποιοτικό.

Ο χρόνος που θα χαλαρώσει την πελάτισσα και θα την κάνει αισθανθεί πιο κοντά με εσάς ή το υπόλοιπο προσωπικό σας είναι εξίσου σημαντικός. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορες τεχνικές που έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν.

 

Εάν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, μπορείτε να περιηγηθείτε στα υπόλοιπα άρθρα μας στο blog της Salon Proactive. Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας είναι επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες κατευθύνσεις και βοήθεια στην οργάνωση της ομάδας σας στο κομμωτήριο ή το χώρο ομορφιάς σας και την εμπειρία που βιώνει η πελάτισσα ή ο πελάτης σας στο χώρο ομορφιάς σας μπορείτε να κλείσετε εδώ μία συνεδρία γνωριμίας χωρίς κόστος.

 

Για περισσότερα νέα και εκπαίδευση για όλα όσα χρειάζεστε για το χώρο ομορφιάς σας ακολουθήστε μας στα Social Media: Facebook, Instagram και LinkedIn.