Κάθε κομμωτήριο, όπως και κάθε χώρος ομορφιάς, είναι μία επιχείρηση. Συνεπώς, οφείλει να έχει και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που θα τον ξεχωρίζει στην αγορά, και θα το προστατεύει από τον ανταγωνισμό.

Ορισμός

Συγκριτικό πλεονέκτημα, ουσιαστικά είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που θα σας ξεχωρίσει. Μπορεί να είναι μία υπηρεσία, προϊόν, χώρος, εξειδικευμένο προσωπικό και πολλά άλλα που θα σας κάνει μοναδικούς στην αγορά. Και θα αποτελέσουν το λόγο που θα σας επιλέξουν πολλοί πελάτες έναντι άλλων ανταγωνιστών σας.

Color Bar

Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για ένα κομμωτήριο θα μπορούσε να είναι το βαφείο. Οι υπηρεσίες χρώματος γνωρίζουμε ήδη ότι φέρνουν μεγάλο ποσοστό του συνολικού τζίρου, άρα θα εξυπηρετούσε διπλό σκοπό.

Αν έχετε εξειδικευμένους hair colorists ή είστε εσείς η ίδια εξειδικευμένη στο χρώμα, φροντίστε να το γνωρίζουν οι πελάτισσες σας. Ενημερώστε τις και διαφημιστεί το πλεονέκτημα σας.

Χτένισμα

Για το κομμωτήριο, σημαντική υπηρεσία αποτελεί και το χτένισμα. Είναι μία υπηρεσία που μπορεί να επαναλαμβάνεται σε πολύ συχνό ρυθμό σε σχέση με τις βαφές και το κούρεμα.

Φροντίστε να πουλήσετε σωστά αυτή την υπηρεσία, και πολύ περισσότερο εάν έχετε κάτι μοναδικό σε σχέση με αυτό. Αυτό θα μπορούσε να είναι ,όχι μόνο τα ίδια τα χτενίσματα ως πρωτότυπα, αλλά και το πόσο γρήγορα τα κάνετε εάν αυτό γίνεται σε εβδομαδιαία επίπεδο ή ακόμη και τις μοναδικές τιμές που μπορεί να έχετε επιτύχει και να σας ξεχωρίζει από τους άλλους.

Κούρεμα

Έχουμε αναφέρει σε αντίστοιχο άρθρο, ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει πολύ μεγάλο περιθώριο κέρδους για εσάς. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει αρκετά μεγάλη συχνότητα, για κάθε πελάτισσα.

Η πρωτοτυπία σε αυτό, καθώς το πως κατορθώνετε μέσα από κάθε κούρεμα να αναδείξετε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του προσώπου της κάθε πελάτισσας θα μπορούσε να είναι από μόνη της ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Προϊόντα

Προϊόντα, θεραπείες ή ακόμη και αξεσουάρ που ενδεχομένως να πουλάτε στο κατάστημά σας. Ποτέ δεν ξέρετε τι θα μπορούσε να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για εσάς. Γι’ αυτό είναι και πολύ σημαντικό να πειραματιστείτε.

Όσον αφορά τα προϊόντα, αν αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα για την επιχείρησή σας, τότε φροντίστε να ενημερώσετε τους πελάτες σας για αυτά μέσα από video, φωτογραφίες, live και διαφημίσεις φυσικά.

Συμπέρασμα

Ακόμη και κάτι που δεν έχετε αντιληφθεί ότι αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα, θα μπορούσε να είναι αυτό που αναζητάτε.

Εάν δεν είστε σίγουροι, για το τι είναι αυτό που έχει κάνει την πελατεία σας σταθερή, και εσάς γνωστούς στην αγορά τότε ρωτήστε τους πελάτες σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για περισσότερη στήριξη, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες σας και την εμπειρία & την εξυπηρέτηση σε κάθε πελάτισσα που μπαίνει στο κομμωτήριο σας.