Δουλεύουν οι στόχοι και οι υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας κάθε αρχή του χρόνου; Είναι ο νέος μας στόχος κάτι που μπορούμε να φτάσουμε;

Κάθε χρόνο όταν αλλάζει η χρονιά αισθανόμαστε την επιθυμία να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα σε κάποιο σημείο της ζωής μας. Δίνουμε λοιπόν υποσχέσεις στον εαυτό μας ότι θα αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας ή τις προτεραιότητές μας. Αυτές οι υποσχέσεις όμως σπάνια έχουν μακροπρόθεσμη διάρκεια…

Ποια είναι τα συστατικά που πρέπει να συνοδεύουν έναν στόχο για να έχει περισσότερες πιθανότητες να επιτευχθεί;

 

1. Ο στόχος μας πρέπει να συνδέεται με τις αξίες μας

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε απαντήσει στο ερώτημα: «Γιατί θέλω πραγματικά να πετύχω αυτό τον στόχο;».

Έστω ότι ο στόχος που θέλουμε να βάλουμε είναι να επικοινωνούμε συχνότερα με το προσωπικό μας. Μπορεί να έχουμε παρακολουθήσει ένα πρόσφατο σεμινάριο ή να έχουμε διαβάσει ένα άρθρο γι’ αυτό και να αισθανόμαστε ότι είναι μια καλή ιδέα.

Είναι όμως σημαντικό να βρούμε ΓΙΑΤΙ επιλέγουμε ΕΜΕΙΣ συγκεκριμένα να επιδιώξουμε αυτήν τη συμπεριφορά και πώς θα μας ωφελήσει. Όταν σκεφτόμαστε το γιατί, σκεφτόμαστε την ιδανική εκδοχή του εαυτού μας. Σκεφτόμαστε το όραμα και τον στόχο που έχουμε για εμάς είτε ως άτομα, είτε ως οικογενειάρχες, είτε ως μέλη της κοινωνίας, είτε ως επαγγελματίες.

 

2. Πρέπει να έχουμε σκεφτεί πρακτικά πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος

Επιστρέφοντας στον στόχο της συχνότερης επικοινωνίας μας με την ομάδα, πρακτικά αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με μηνιαία ομαδικά meetings, με ανεπίσημες συζητήσεις με κάθε μέλος της ομάδας ξεχωριστά και με συζητήσεις ανά τμήματα για εκπαιδευτικά θέματα.

Πρέπει λοιπόν να έχουμε σκεφτεί τους τρόπους επιδίωξης αυτού του στόχου που έχουμε θέσει.

 

3. Πρέπει να έχουμε βάλει περιορισμούς «Όταν… τότε… »

Για παράδειγμα, «Όταν θα είναι η πρώτη Τετάρτη του μήνα, τότε θα κάνουμε meeting ομάδας το απόγευμα», «Όταν θα έχουμε χαλαρή ημέρα, τότε θα κάνω μικρές συζητήσεις με κάθε μέλος της ομάδας ξεχωριστά ή μίνι εκπαιδευτικά σεμινάρια με τα τμήματα».

Κάθε φορά που αποθαρρυνόμαστε από την επιδίωξη του στόχου, θα μας βοηθάει να σκεφτόμαστε το ΓΙΑΤΙ και κάθε φορά που θα δυσκολευόμαστε στην πρακτικότητά του θα μας βοηθάει το «Όταν… τότε…».

 

Η αλλαγή της συμπεριφοράς είναι μία από τις πιο δύσκολες διεργασίες εγκεφαλικά, επομένως είναι σημαντικό να έχουμε ένα πλάνο δράσης και μια στρατηγική που θα την ακολουθήσουμε έως ότου γίνει η νέα συμπεριφορά, συνήθεια!

Για ενισχυμένη εκπαίδευση και στρατηγικό πλάνο για τους νέους επαγγελματικούς στόχους του 2021 επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρόνια Πολλά!