Πως να πετύχετε άριστη εξυπηρέτηση στο Κομμωτήριο ή το Ινστιτούτο σας;

Η παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών είναι η υπέρβαση των προσδοκιών των πελατών. Οι περισσότερες επιχειρήσεις παρέχουν καλές υπηρεσίες, αλλά οι πελάτες προτιμούν τις επιχειρήσεις που ξεπερνούν τις προσδοκίες τους, γι αυτό και εξακολουθούν να απευθύνονται σε αυτές.

Γιατί όμως η βέλτιστη παροχή υπηρεσιών είναι σημαντική?

Η εξυπηρέτηση των πελατών, είναι «η ζωή» της επιχείρησής σας. Το Marketing και η διαφήμιση είναι σημαντικά, όμως πρέπει να ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα. Σημειώστε πως το 69% των πελατών σταματούν να συνεργάζονται με επιχειρήσεις, λόγω μιας κακής εμπειρίας. Οπότε, οι πελάτες ξεκινούν να έρχονται για τις υπηρεσίες, μένουν όμως για την εμπειρία.

Τα πλεονεκτήματα των βέλτιστων υπηρεσιών

Η παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών έχει μεγάλη αξία. Παρακάτω αναφέρονται μερικοί από τους λόγους:

– Προσέλκυση πελατών: Σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα καλό όνομα στους υπάρχοντες πελάτες. Οι πελάτες που είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτησή σας, θα το διαδώσουν και σε άλλους, πιθανούς, πελάτες.

– Κερδοφορία: Εκτός από τα οφέλη της καλής φήμης και των θετικών σχολίων, το κύριο όφελος είναι τα κέρδη της επιχείρησης. Για υπηρεσίες, που είναι σίγουρα υψηλής ποιότητας, οι καταναλωτές είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν υψηλότερες τιμές. Ταυτόχρονα το δίκτυο των πελατών αυξάνεται.

– Branding: Είναι η διαδικασία «χτισίματος» ονόματος στην αγορά. Για να αποκτήσετε καλό όνομα και φήμη, οι υπηρεσίες σας πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας.

 

Πώς θα ξεκινήσετε?

Για να πετύχετε να παρέχετε εξαιρετικές υπηρεσίες, πρέπει να έχετε σαφή εικόνα του τι σημαίνει «εξαιρετική υπηρεσία». Παρακάτω παρατίθενται μερικοί στόχοι, τους οποίους μπορείτε να θέσετε, ώστε να διασφαλίσετε ότι έχετε τη βάση για να βελτιώσετε τις υπηρεσίες σας:
1. Αναγνωρίστε τις ανάγκες των πελατών σας. Εσείς και η ομάδα σας δεν μπορείτε να γνωρίζετε τις ανάγκες των πελατών σας, αν δεν ρωτήσετε και δεν ακούσετε προσεχτικά.
2. Εκπληρώστε και ξεπεράστε τις ανάγκες των πελατών σας. Να έχετε πάντα κατά νου, πως είστε ο ειδικός στον τομέα σας και οι πελάτες έρχονται σε επαφή μαζί σας, γι αυτό το λόγο. Αν καταφέρετε να ξεπεράσετε τις προσδοκίες τους, τότε θα είναι ικανοποιημένοι.
3. Δημιουργήστε μια σχέση με τους πελάτες. Παραμείνετε σε επαφή μαζί τους και μετά την επίσκεψή τους. Τέτοιου τύπου σχέση δημιουργεί πιστούς πελάτες.

 

Πώς θα πετύχετε την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών

Παρακάτω θα βρείτε κάποιους απλούς τρόπους για να το πετύχετε.

  • Εστιάστε στο να δημιουργήσετε μια ανθρωποκεντρική κουλτούρα με κέντρο τους πελάτες.

Αν επιθυμείτε να αναπτυχθείτε, πρέπει να εξασφαλίσετε ότι οι υπάλληλοί σας δίνουν προτεραιότητα στους πελάτες και στις ανάγκες τους. Πρέπει να προσαρμόσετε την πολιτική και τις διαδικασίες της επιχείρησής σας, έτσι ώστε να είναι φιλική προς τους πελάτες σας. Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας αναλόγως.

  • Μην θεωρείτε τους πελάτες δεδομένους και μην τους αγνοείτε.

Ποτέ δεν πρέπει να αγνοείτε έναν πελάτη, ακόμα και αν δεν του παρέχετε τις υπηρεσίες σας. Θυμηθείτε πως κάθε πελάτης είναι σημαντικός και παίζει ρόλο στην επιτυχία της επιχείρησής σας. Γι αυτό, όταν καποιος μπαίνει στο χώρο σας, συμπεριφερθείτε του έτσι ώστε να νιώσει μοναδικός. Με αυτόν τον τρόπο έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε την εικόνας σας και να προσελκύσετε περισσοτέρους πελάτες.

  • Δείξτε πως είστε χαρούμενοι όταν εξυπηρετείτε

Πρέπει να τους κάνετε να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και ξεχωριστοί. Μικρές χειρονομίες, όπως ένα χαμόγελο ή ακούγοντάς τους προσεκτικά, δείχνουν την προθυμία σας να εξυπηρετήσετε. Εκφράστε την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνης σας κατά την αποχώρησή τους και ενθαρύνετέ τους να ξανάρθουν.

  • Ποτέ μην λέτε «ΟΧΙ» σε κανέναν πελάτη

Υπάρχουν φορές, που πρέπει να είστε ευέλικτοι με τους κανόνες και την πολιτική της επιχείρησής σας. Διευκολύνοντας τους και προσφέροντας εναλλακτικές στα παράπονά τους ή στα θέματά τους θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας μακροπρόθεσμα.

  • «Αγοράστε» αποφάσεις και συναισθήματα

Σύμφωνα με τον Paul Ekman (Αμερικανός ψυχολόγος), υπάρχουν έξι συναισθήματα, που κάθε άνθρωπος έχει βιώσει. Η αηδία, ο θυμός, η χαρά, ο φόβος, η έκπληξη και η θλίψη. Αυτά τα συναισθήματα παίζουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που κάνει ο καθένας από εμάς καθημερινά.

Αν εσείς και το προσωπικό σας προκαλείτε έκπληξη και χαρά στους πελάτες σας, τότε θα έχουν μια όμορφη εμπειρία, που θα θελήσουν να επαναλάβουν κι εσείς θα έχετε πιστούς πελάτες και καλή διαφήμιση «από στόμα σε στόμα».

Συμπέρασμα
Το να παρέχετε τις καλύτερες υπηρεσίες δεν είναι καθόλου δύσκολο. Πρέπει να είστε αφοσιωμένοι, να κάνετε τις σωστές προσλήψεις, να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας και να διασφαλίσετε πως όλοι επικεντρώνονται στον πελάτη. Όταν οι πελάτες είναι χαρούμενοι, όλοι στην επιχείρηση είναι χαρούμενοι.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την καταναλωτική συμπεριφορά επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] ή κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας.