Ένα συχνό ερώτημα που δεχόμαστε είναι γιατί κάθε οργανωμένο κομμωτήριο είναι απαραίτητο να επενδύσει σε ένα λογισμικό πρόγραμμα διαχείρισης κομμωτηρίου, ώστε να μπορεί να καταχωρεί και να παρακολουθεί τα οικονομικά και στατιστικά στοιχεία της επιχείρησης και του πελατολογίου του.

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Είναι ένα εργαλείο που σας δίνει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και διαχείρισης. Θα δούμε παρακάτω κάποια από τα πλεονεκτήματα που έχει, όμως κρατήστε ότι κάθε πρόγραμμα διαχείρισηςέχει διαφορετικές δυνατότητες και διαφορετικό πακέτο υποστήριξης που τα ακολουθεί.

Αμέσως παρακάτω θα δούμε ποια είναι τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να αποφασίσετε ποιο είναι το πιο κατάλληλο πρόγραμμα διαχείρισης κομμωτηρίου για εσάς από όλα αυτά που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά.

 

Πολυπλοκότητα και ευκολία στη χρήση

Το πρόγραμμα διαχείρισης πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε ότι λαμβάνετε υποστήριξη τόσο στη δουλειά σας, όσο και για να το μάθετε ή να το παρακολουθήσετε. Ένα πετυχημένο πρόγραμμα κάνει τον χρήστη του (ασχέτως της τεχνικής εξοικείωσης) να αισθάνεται αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να το μάθει.

Εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη

Σιγουρευτείτε ότι υπάρχει δομημένο πρόγραμμα εκμάθησης του προγράμματος διαχείρισης που επιλέξατε για όσα μέλη της ομάδας σας θα το χρησιμοποιήσουν και ξεκάθαρη χρέωση της ετήσιας τεχνικής υποστήριξης. Μη διστάσετε να ζητήσετε και να διαπραγματευτείτε για ό,τι άλλο αισθάνεστε ότι θα σας είναι απαραίτητο ή θα σας βοηθήσει στη μετάβασή σας στο πρόγραμμα αυτό.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ θα μπορούσε να είναι να συμπεριλάβετε στο συμβόλαιό σας και την εγκατάσταση του προγράμματος διαχείρισης σε ένα ή δύο tablet που χρησιμοποιεί το προσωπικό σας για ευκολότερη πρόσβαση σε αυτό. Συνάμα, μπορείτε να ζητήσετε στην εκπαίδευση του προγράμματος να συμπεριληφθεί όλη η ομάδα χωρίς εξαιρέσεις και να γίνουν όσα μαθήματα ή συνεδρίες χρειάζονται έως ότου εξοικειωθούν όλοι με αυτό.

Δυνατότητες Στατιστικών Αποτελεσμάτων & Αναφορών

Τα περισσότερα προγράμματα έχουν όμοιες δυνατότητες ανάλυσης στοιχείων. Υπάρχουν, βέβαια, και ορισμένα που σας δίνουν «δείκτες» με βαρύγδουπες ονομασίες και σας κάνουν να απορείτε που θα σας χρησιμεύσει ή γιατί υπάρχουν. Η εμπειρία έχει δείξει ότι στην πράξη ένα πολύ μικρό μέρος αξιοποιείται λόγω έλλειψης οργάνωσης ή διαθέσιμου χρόνου στην εισαγωγή των κατάλληλων στοιχείων από πλευράς του εκάστοτε κομμωτηρίου.

Αγοράστε, λοιπόν, το πρόγραμμα εκείνο που σας φαίνεται κατανοητό, εύκολο στη χρήση και που σας δίνει αυτοπεποίθηση κατά τη λειτουργία του. Μη βασιστείτε σε εντυπωσιακά διαγράμματα και ονομασίες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους ποιους οικονομικούς δείκτες πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς και σε ποια οικονομικά στοιχεία να δίνετε έμφαση στο Σεμινάριο Οικονομικών Στοιχείων Κομμωτηρίου της Salon Proactive. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε θέση.

Αγορά & ενοικίαση προγράμματος διαχείρισης

Πολλοί προμηθευτές προσφέρουν την επιλογή της ενοικίασης του προγράμματος πριν την αγορά το οποίο διευκολύνει την πρακτική δοκιμή και είναι χαμηλού κόστους. Σας συστήνουμε, λοιπόν, να ενοικιάσετε στην αρχή ένα πρόγραμμα διαχείρισης με το μήνα. Έτσι θα καταλάβετε εάν είναι χρηστικό και λειτουργικό στην πράξη. Μετά την πάροδο μερικών μηνών και αφού σιγουρευτείτε ότι πράγματι είναι το κατάλληλο για εσάς, μπορείτε να προβείτε σε αγορά.

Να θυμάστε ότι μία εταιρεία που είναι σίγουρη για το πρόγραμμα που σας παρέχει, δε θα έχει ενστάσεις σε μία τέτοια πρόταση. Άλλωστε, κρατήστε ότι οι περισσότεροι προμηθευτές αφαιρούν το ποσό των επιμέρους ενοικιάσεων από το κόστος της τελικής αγοράς.

Οργάνωση στοιχείων & επικοινωνία με πελάτες

Επίσης, το πρόγραμμα διαχείρισης που θα επιλέξετε πρέπει να σας παρέχει λύσεις επικοινωνίας με το πελατολόγιό σας. Με άλλα λόγια να μπορείτε στο καταχωρημένο πελατολόγιό σας να στείλετε sms ή e-mailμέσα από αυτό, να οργανώσετε πρόγραμμα επιβράβευσης με πόντους, να στείλετε ευχές για γενέθλια κλπ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για μία δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία για τις ανάγκες του δικού σας κομμωτηρίου. Επικοινωνήστε μαζί μας! Επιπλέον, μπορείτε να περιηγηθείτε στο blog μας και να βρείτε και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα που θα σας βοηθήσουν για τη διαχείριση του προσωπικού και του κομμωτηρίου σας.