Αν είστε επιχειρηματίας, τότε σίγουρα γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να μπορείτε να αξιοποιείτε στο έπακρο το προσωπικό σας, αλλά και να κρατάτε χαρούμενη και δεμένη μια ομάδα. Η σωστή διαχείριση απόδοσης των εργαζομένων είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς αν σκοπεύετε να αυξήσετε την παραγωγικότητα στο κομμωτήριο ή το ινστιτούτο σας και να φτάσετε πιο κοντά στην επιτυχία.

Η διαχείριση της απόδοσης εργαζομένων είναι η συνεχής επικοινωνία μεταξύ του ηγέτη της ομάδας και του εργαζομένου.

ΤΩΡΑ είναι η κατάλληλη στιγμή να προβείτε σε αλλαγές σχετικά με τη διαχείριση της απόδοσης των εργαζομένων, για να καταφέρετε να ενισχύσετε την παραγωγικότητα στο κομμωτήριο ή το ινστιτούτο σας.

3 βήματα για αποτελεσματική διαχείριση απόδοσης και αύξηση παραγωγικότητας στο κομμωτήριο ή το ινστιτούτο

Η Salon Proactive, με εξειδίκευση στην ανάπτυξη κι εκπαίδευση κομμωτηρίων κι επιχειρήσεων στον κλάδο παροχής υπηρεσιών, μοιράζεται μαζί σας τα πιο σημαντικά βήματα για να μπορέσει να αποφέρει η διαχείριση απόδοσης στους εργαζομένους του κομμωτηρίου ή του ινστιτούτου σας.

 

Το μόνο που χρειάζεται για να αυξήσετε την παραγωγικότητα στο κομμωτήριο είναι να ακολουθήσετε 3 απλά βήματα:

 

1. Βραχυπρόθεσμοι στόχοι και συχνός έλεγχος αυτών

Σε περιόδους αλλαγής, ένα κομμωτήριο μπορεί να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να προβεί σε διαρθρωτικές αλλαγές (στην πολιτική του, στο τεχνολογικό κομμάτι κλπ.). Αυτές οι αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν στον προγραμματισμό μακροπρόθεσμων στόχων, που λόγω της ανασφάλειας των καιρών δεν είναι επιτεύξιμοι.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται ευελιξία, καθώς είναι πολύ δύσκολο να επικεντρωθούμε σε μακροπρόθεσμους στόχους. Η αντίδραση των επιχειρήσεων στις συνεχώς διαφορετικές συνθήκες, πρέπει να είναι γρήγορη και η παραγωγικότητα στο κομμωτήριο να είναι σταθερή. Οι στόχοι είναι και θα είναι πάντα πολύ σημαντικό κομμάτι για κάθε εργασία. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε, πως οι ετήσιοι στόχοι στην παρούσα κατάσταση, δεν είναι εφικτοί.

Σε περιόδους κρίσεων, κι όχι μόνο, οι βραχυπρόθεσμοι και συγκεκριμένοι στόχοι είναι σαφώς πιο αποτελεσματικοί. Πρέπει να εστιάζουν στο πιο σημαντικό κομμάτι της εργασίας και να ελέγχονται συχνά. Επίσης μπορούν να τεθούν είτε σε κάποια ομάδα εργαζομένων, είτε σε κάθε έναν χωριστά. Για να είναι πιο κατανοητοί, πιο εύκολοι και πιο αξιολογήσιμοι, χρειάζεται να απαντούν τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι κι εφικτοί, ρεαλιστικοί και να έχουν χρονοδιάγραμμα.

Έτσι, οι υπάλληλοι δεν θα μπερδεύονται, θα γνωρίζουν ακριβώς πάνω σε τι πρέπει να εργαστούν, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και θα ενισχύουν ο κάθε ένας ξεχωριστά, την παραγωγικότητα στο κομμωτήριο ή το ινστιτούτο.

 

2. Αξιολόγηση και σχόλια στην εργασία και τους στόχους σε πραγματικό χρόνο

Με τους βραχυπρόθεσμους στόχους, η ανασκόπηση πρέπει να γίνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Τα σχόλια είναι απαραίτητα, καθώς διασφαλίζουν ότι οι υπάλληλοι γνωρίζουν εάν βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η αξιολόγηση και τα σχόλια σε πραγματικό χρόνο βοηθούν τους υπαλλήλους να απαλλαγούν από το άγχος τους και τον προϊστάμενο να είναι πιο εύστοχος.

Όσο συχνότερα γίνεται η διαδικασία της ανατροφοδότησης, τόσο μειώνεται το άγχος για όλους. Ένας εύκολος τρόπος να ζητήσει ο προϊστάμενος αναφορά από τον εργαζόμενο είναι θέτοντας ερωτήσεις τύπου « Τι πάει καλά;» ή «Πού δυσκολεύεσαι;» ή ακόμα και «Τι θα έκανες διαφορετικά την επόμενη φορά;». Με αυτό τον τρόπο, δίνει πάτημα στον υπάλληλο να σκεφτεί μόνος του και να δώσει τις σωστές πληροφορίες, χωρίς πίεση και άγχος. Μην ξεχνάμε επίσης πως όσο σημαντικό είναι να γίνεται αξιολόγηση από τον υπάλληλο, άλλο τόσο χρειάζονται και τα σχόλια του ηγέτη, ώστε η διαδικασία να είναι παραγωγική.

Εν κατακλείδι, με αυτόν τον τρόπο οι ηγέτες μπορούν να καταλάβουν τι σκέφτονται οι υπάλληλοι και να τους αντιμετωπίσουν ανάλογα και από την άλλη, οι υπάλληλοι μπορούν να γνωρίζουν την πρόοδό τους. Έτσι αναπτύσσεται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους, η παραγωγικότητα στο κομμωτήριο εξομαλύνεται και η καθοδήγηση γίνεται σωστότερα και με καλύτερα αποτελέσματα.

 

3. Εστιάστε σε ανταμοιβές για την ομαδικότητα και στην καινοτομία

Οι ανταμοιβές δημιουργούν από μόνες τους μια κουλτούρα καινοτομίας και παραγωγικότητας στο κομμωτήριο ή το ινστιτούτο ομορφιάς. Αξιολογήστε την απόδοση κάθε υπαλλήλου με τις προηγούμενες επιδόσεις του. Αναγνωρίστε και επικοινωνήστε τους, ειδικά στις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, πως πρέπει να λειτουργούν όλοι ως ομάδα για να μπορούν να βγουν όλοι κερδισμένοι.

Γενικότερα, και συγκεκριμένα σε περιόδους κρίσεων, μπορείτε να ορίσετε μπόνους για τις ομάδες που εξελίσσονται ή που πετυχαίνουν κάποιους συγκεκριμένους στόχους. Μπορείτε επίσης να δώσετε αναγνώριση σε κάποιους υπαλλήλους μεμονωμένα, που ήταν ιδιαίτερα δημιουργικοί ή που διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά κάποιο πρόβλημα.

Τα μπόνους πρέπει να ορίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες των υπαλλήλων. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται διαφορετικά και έχει άλλες ανάγκες. Για παράδειγμα, κάποιοι μπορεί να εκτιμήσουν περισσότερο να πάρουν κάποια ρεπό επιπλέον ως μπόνους, από το να αμειφθούν με χρήματα.

Οι στρατηγικές εργασίας σε συνδυασμό με τις ανταμοιβές είναι το πιο αποτελεσματικό κίνητρο. Βοηθήστε τους υπαλλήλους σας να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, προκειμένου να γίνουν οι καλύτεροι στον τομέα της εργασίας τους. Με αυτόν τον τρόπο η συνολική παραγωγικότητα στο κομμωτήριο ή το ινστιτούτο, θα μπορεί να αυξάνεται από όλους και προς κάθε κατεύθυνση.

Η σύνδεση μεταξύ καινοτομίας και επιτυχίας είναι ξεκάθαρη και κατανοώντας τι κινητοποιεί τους ανθρώπους σας, μπορείτε να δημιουργήσετε τα κατάλληλα προγράμματα ανταμοιβών, ώστε να φέρετε την καινοτομία στην επιχείρησή σας!

 

Το κλειδί για να αυξήσετε την παραγωγικότητα στο κομμωτήριο ή το ινστιτούτο σας κατά της διάρκειας μιας κρίσης, είναι η επιτυχημένη διαχείριση απόδοσης των εργαζομένων.

Αν θέλετε να ενισχύσετε το κομμωτήριο ή το ινστιτούτο σας και να εξελίξετε την επιχείρησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας ή κλείστε δωρεάν συμβουλευτική για 30’!