Μέσοι όροι αγοράς κομμωτηρίων

Η σωστή ανάλυση των οικονομικών και στατιστικών στοιχείων στον κλάδο των κομμωτηρίων είναι ύψιστης σημασίας όπως σε όλες τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν ανάπτυξη. Λόγω του έντονου ανταγωνισμού και της έλλειψης οργάνωσης σε κλαδικό επίπεδο, οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων δυσκολεύονται να βρουν συγκριτικά στοιχεία ή έρευνες αγοράς για τον ανταγωνισμό, ώστε να έχουν κάποια σημεία αναφοράς.

Κυρίαρχος στόχος της Salon Proactive είναι η παρακολούθηση των στατιστικών και οικονομικών στοιχείων της αγοράς των κομμωτηρίων. Εκτός  λοιπόν  από  την  δική  σας  πορεία  σας  ενημερώνουμε  και  για  την  πορεία  των  άλλων  κομμωτηρίων, ώστε  να  υπάρχει  ένα  μέτρο σύγκρισης. Βασικοί  παράμετροι  που  εξετάζουμε  είναι  οι  εξής:

    Απόκλιση επισκέψεων και τζίρου

  • Eίναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πόση διαφορά είχατε σε επίπεδο χρόνου ή 6μήνου με κομμωτήρια αντίστοιχου μεγέθους και υπηρεσιών με το δικό σας καθώς και πόσο παραπάνω τζίρο μπορεί να χάσατε εξαιτίας αυτού.

    Ποσοστά υπηρεσιών

  • Θα έχετε πλήρη εικόνα σχετικά με το ποιές υπηρεσίες επιλέγουν να κάνουν οι καταναλωτές που επισκέπτονται κομμωτήρια, πόσο συχνά και σε τι τιμή.

    Επισκεψιμότητα πελατών

  • Ο μέσος όρος των επισκέψεων των πελατών είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο για να έχουμε εικόνα των μηνιαίων εσόδων μας ή της πιστότητας των πελατών μας αλλά και για να διακρίνουμε την αποτελεσματικότητα μιας προωθητικής ενέργειας που κάναμε έναντι του ανταγωνισμού.

    Εποχικότητα υπηρεσιών ή επισκέψεων

  • Ένα πολύ βασικό στοιχείο που επηρεάζει το τζίρο ενός κομμωτηρίου είναι η εποχικότητα αλλά και οι τρέχουσες κοινωνικές συνθήκες (πχ Covid 19)

    Ανάλυση πελατολογίου

  • Το πελατολόγιο είναι οι μοναδικοί καταναλωτές που επισκέπτονται το κομμωτήριο μας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς επιλέγουν να πραγματοποιήσουν την κάθε υπηρεσία που προσφέρουμε και να το συγκρίνουμε με τις τάσεις της αγοράς.

    Τζίρος ανά επίσκεψη και ανά συνεργάτη

  • Ένα σημαντικό νούμερο για να προβλέπετε το τζίρο σας, να αξιολογείτε αν τιμολογείτε σωστά τις υπηρεσίες σας αλλά και πόσο αποδοτικοί είναι οι υπάλληλοι σας είναι να γνωρίζετε το μέσο τζίρο ανά επίσκεψη και ανά υπάλληλο. Με αυτό τον τρόπο θα διακρίνετε εύκολα ποιοι από τους συνεργάτες έχουν υψηλή και ποιοι χαμηλή παραγωγικότητα.

    Ποσοστά εξόδων και  κερδοφορίας

  • Τα έξοδα προβολής ή διαχείρισης ενός κομμωτηρίου μπορούν εύκολα να ξεφύγουν αν δεν συνάδουν με την αντίστοιχη αύξηση κερδοφορίας. Πρέπει να γίνεται σωστή μελέτη και πλάνο ενεργειών και να παρακολουθείται πάντα η μεταξύ τους συνάρτηση.

    Παραγωγικότητα  συνεργατών

  • Η δύναμη ενός κομμωτηρίου είναι οι άνθρωπο πίσω από αυτό. Μέσα στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας είναι δύσκολο για τον ιδιοκτήτη του κομμωτηρίου να διακρίνει το βαθμό παραγωγικότητας του κάθε συνεργάτη του & αν είναι κάποιος στην ομάδα που δεν αποδίδει όπως οι υπόλοιποι.

Στη Salon Proactive, όχι μόνο θα σας βοηθήσουμε να υπολογίσετε του οικονομικούς και στατιστικούς σας δείκτες, αλλά θα μπορέσετε να τους συγκρίνετε και με τον μέσο όρο απόδοσης άλλων κομμωτηρίων.

Κλείστε εδώ ένα δωρεάν ραντεβού συμβουλευτικής με την Τζέννυ Καμαράδου