Προσαρμογή της καταναλωτικής εμπειρίας στο κομμωτήριο και στο ινστιτούτο ομορφιάς, λόγω Covid-19.

Γιατί μια γυναίκα κλείνει ραντεβού σε ένα κομμωτήριο ή σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς; Θα σκεφτείτε, «για να φτιάξει τα μαλλιά, τα νύχια της ή για να κάνει θεραπεία προσώπου ή σώματος», και φυσικά θα έχετε δίκιο. Αλλά είναι αυτό το μόνο στο οποίο προσβλέπει;

Όταν μια γυναίκα έχει ολοκληρώσει μια επίσκεψη στο κομμωτήριο ή στο ινστιτούτο ομορφιάς, νιώθει όμορφη, ανανεωμένη και μοναδική.

Αισθάνεται δυναμική, ανεξάρτητη και αυτόνομη. Η συναισθηματική και κοινωνική ευημερία της ενισχύεται, είναι ευτυχισμένη και με καλό πνεύμα. Ορμόνες όπως η σεροτονίνη, η οξυτοκίνη και η ντοπαμίνη απελευθερώνονται προσφέροντας αίσθηση ενδυνάμωσης, ευτυχίας, ευεξίας και θαλπωρής. Προσβλέπει μια γυναίκα σε όλα αυτά τα επιπλέον οφέλη όταν κλείνει το ραντεβού της; Φυσικά, και προσβλέπει!

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, ως καταναλωτές έχουμε περιορίσει τις αλληλεπιδράσεις μας με την αγορά, μειώσαμε τη συχνότητα συναντήσεων με φίλους και συγγενείς και σχεδόν σταματήσαμε να ταξιδεύουμε εντελώς. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερη έκθεση σε γεγονότα και εμπειρίες στη ζωή μας που προσφέρουν συναισθηματική ευεξία και ισορροπία.

Θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι το αναβαθμισμένο κύρος, η αυξημένη κοινωνικότητα και η ενισχυμένη αυτοπεποίθηση και αυτονομία που προσφέρει μια επίσκεψη σε χώρο ομορφιάς, είναι πιο σημαντική από την υπηρεσία αυτή καθαυτή, αυτές τις μέρες; Πρέπει μήπως οι ομάδες των κομμωτηρίων και των ινστιτούτων ομορφιάς να προσαρμόσουν την εξυπηρέτηση που προσφέρουν στους πελάτες τους και να δώσουν έμφαση στην εμπειρία και όχι τόσο στις υπηρεσίες;

Συμβουλές και ιδέες για το κομμωτήριό σας ή το ινστιτούτο ομορφιάς:

  1. Σταματήστε να ρωτάτε “Πώς σας φαίνονται τα μαλλιά, τα νύχια κ.λπ.” και ρωτήστε “Πώς αισθάνεστε;” ή “Αισθανθήκατε ασφαλείς;”.

Όταν κάνουμε μια δήλωση είναι σαν να παραδεχόμαστε ένα γεγονός. Ο εγκέφαλός μας το συνειδητοποιεί και το αποδέχεται και αποτελεί ποια μέρος των αξιών και των πιστεύω μας.

  1. Βελτιώστε και προωθήστε υπηρεσίες και προϊόντα που βοηθούν στην αύξηση της ευεξίας και της ευφορίας.

Οι τεχνικές χαλάρωσης βοηθούν στη μείωση της κορτιζόλης, η οποία είναι η ορμόνη του στρες και η οποία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στην ζωής μας, λόγω της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που αντιμετωπίζουμε.

  1. Οργανώστε τη διαχείριση της πελατειακής σας σχέσης, ώστε να υπερβείτε τις προσδοκίες της κατά την επίσκεψή.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όταν ξεπερνούνται οι προσδοκίες μας, η ανάμνηση του γεγονότος με το οποίο συνδέεται το συναίσθημα είναι ισχυρότερη και διαρκεί. Οι τεχνικές προετοιμασίας ραντεβού και email marketing μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια τάση στο κομμωτήριο ή στο ινστιτούτο ομορφιάς σας υποστηρίζοντας τις έννοιες “Do it for you” και “I look good, I feel good“.

 

Eπικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να ενημερωθείτε για τις μηνιαίες παροχές που προσφέρουμε στα κομμωτήρια & χώρους ομορφιάς καθώς και τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και στρατηγικού σχεδιασμού.