Η δύναμη του τιμοκαταλόγου είναι μεγάλη σε ένα κομμωτήριο και είναι σημαντικό να αξιοποιείται σωστά. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το Μάρκετινγκ! Ένα σημαντικό κομμάτι του μάρκετινγκ του μαγαζιού μας είναι αυτό του τιμοκαταλόγου. Δεν έχει να κάνει με τις τιμές, αλλά με την σχέση ποιότητας – τιμής που αντιλαμβάνεται η πελάτισσα κατά την επίσκεψή της στο κομμωτήριο.

Τον τελευταίο χρόνο τα έξοδα λειτουργίας μιας επιχείρησης κομμωτηρίου έχουν αυξηθεί κατά υψηλό ποσοστό. Σε αυτό έχει συντελέσει κυρίως η ενεργειακή κρίση. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες κομμωτηρίων σε αύξηση των τιμών τους για να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κομμωτηρίου. Είναι σημαντικό όμως να ληφθούν υπόψιν  τα εξής:

Παρουσίαση Τιμοκαταλόγου

Επειδή πουλάτε υπηρεσίες και εμπειρίες, καλό θα ήταν η αντικατάσταση του κλασσικού τιμοκαταλόγου με «μενού υπηρεσιών». Έτσι, θα έχετε την δυνατότητα να περιγράψετε την παροχή πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα. Για παράδειγμα, αντί να γράψετε Κούρεμα: 30 ευρώ, μπορείτε να γράψετε Κούρεμα – Διάγνωση Προσωπολογίας, τεστ Στυλ και Φορμάρισμα 30 ευρώ. Είναι συνήθως υπηρεσίες και διαδικασίες που ακολουθείτε έτσι και αλλιώς.

Τζίρος ανά ώρα – Διάρκεια υπηρεσιών

Η κερδοφορία ενός κομμωτηρίου εξαρτάται από τον τζίρο ανά ώρα κάθε υπαλλήλου. Εάν ένα χτένισμα που κοστίζει 17 ευρώ και πρέπει να γίνεται σε μισή ώρα, γίνει τελικά σε 45 λεπτά, ο τζίρος ανά ώρα και κατ’ επέκταση η κερδοφορία ανά ώρα περιορίζονται. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να αναγράφετε στο σημείο του τιμοκαταλόγου ξεκάθαρα την διάρκεια των υπηρεσιών δίπλα στο αντίστοιχο κόστος, ώστε εάν χρειαστεί να ασχοληθείτε περισσότερο χρόνο με την πελάτισσα τότε να έχετε και το περιθώριο να χρεώσετε και περισσότερο.

Ο τιμοκατάλογος πρέπει να έχει τη δική του σελίδα στο site του κομμωτηρίου

Για τις τιμές σας, όποιες και αν είναι αυτές, πρέπει να είστε υπερήφανοι. Άρα, η παρουσίαση του τιμοκαταλόγου σας με αναλυτική περιγραφή υπηρεσιών και διάρκεια είναι πολύ σημαντική. Για τις υπηρεσίες, όπως το χρώμα, όπου πρέπει να προηγηθεί επίσκεψη, θα βάλετε ενδεικτικές τιμές και θα προσκαλέσετε την πελάτισσα να έρθει στο χώρο σας δωρεάν για μια διάγνωση και πρόταση υπηρεσιών. Το ίδιο ισχύει και για τον τιμοκατάλογο στην βιτρίνα. Οι πελάτες θέλουν να γνωρίζουν ακριβώς τι να περιμένουν σε σχέση με την χρέωσή τους και εσείς πρέπει να είστε πολύ υπερήφανοι για την σχέση μεταξύ της ποιότητας και τιμών σας. Άρα, οι τιμές δε χρειάζεται να είναι μυστικό, πρέπει να διαφημίζονται και να δημοσιοποιούνται με σαφήνεια.

Σχέση Ποιότητας/Τιμής

Το τι είναι ακριβό για έναν καταναλωτή δεν είναι η απόλυτη τιμή μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος, όπως αναγράφεται στο σημείο του τιμοκαταλόγου. Κάτι το ορίζουμε ως ακριβό όταν δεν έχουμε λάβει αυτό που περιμέναμε και προσδοκούσαμε. Αυξάνοντας, λοιπόν, τις τιμές σας, βεβαιωθείτε πως οι σχέσεις ποιότητας/τιμής και προσδοκίας/τιμής ότι παραμένουν ανταγωνιστικές.

Διαβάστε μερικές ιδέες για το πως μπορείτε να κερδίσετε πιστούς πελάτες στο κομμωτήριο ή το ινστιτούτο σας.

Αν θέλετε να μάθετε κι άλλα για τη δημιουργία του τιμοκαταλόγου σας, ώστε να ενισχύσετε το μάρκετινγκ του καταστήματός σας, επικοινωνήστε μαζί μας.