Τι θα λειτουργήσει πιο αποδοτικά για το κομμωτήριο ή το ινστιτούτο σας; Διαλέξτε το στυλ ηγεσίας που ταιριάζει σε εσάς και την επιχείρησή σας.

 

Υπάρχουν πολλές θεωρίες, πρότυπα και στυλ ηγεσίας, αλλά λίγα έχουν υποβληθεί σε κατάλληλη επιστημονική επικύρωση. Το πιο διεξοδικά ερευνημένο μοντέλο προσδιορίζει δύο ευρείες διαστάσεις της αποτελεσματικής ηγεσίας:

  • Μετασχηματιστική ηγεσία – για αλλαγή και ανάπτυξη οργανισμών και ανθρώπων.
  • Συναλλακτική ηγεσία – για παρακολούθηση και επιβράβευση της απόδοσης και διασφάλιση της εκτέλεσης της υπηρεσίας.

 

Ας δούμε λίγο καλύτερα τα διαφορετικά στυλ ηγεσίας:

 

Μετασχηματιστική ηγεσία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ: Ο ηγέτης έχει ένα ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον και την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η επιχείρηση. Αναπτύσσει και «χρωματίζει» μια σαφή εικόνα για το πώς θα είναι το μέλλον, παρακινώντας την ομάδα μέσω του εντοπισμού και της ενθάρρυνσης της καινοτομίας και των νέων τρόπων σκέψης για την εργασία.

ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ: Ο ηγέτης «χτίζει» την αυτοπεποίθηση και τον ενθουσιασμό γι’ αυτό που μπορεί να επιτευχθεί. Ο ηγέτης χρησιμοποιεί προσωπική αξιοπιστία κι αυτοπεποίθηση για να εμπνεύσει τους ανθρώπους να είναι ενθουσιώδεις και ενεργητικοί στην επιδίωξη δύσκολων στόχων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πετύχουν περισσότερα από όσα νόμιζαν πως είναι δυνατά.

ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ: Ο ηγέτης δίνει προσοχή στις διαφορετικές ανάγκες των μελών της ομάδας και τους κάνει όλους να αισθάνονται σημαντικοί. Επιδεικνύει σεβασμό για τους άλλους αναγνωρίζοντας τις ατομικές ανάγκες τους κι αντιμετωπίζοντας κάθε άτομο ως ξεχωριστό. Έτσι, προσδιορίζεται το πώς μπορεί ο καθένας να συμβάλει καλύτερα στην επίτευξη των στόχων της επιχείρησης.

 

Συναλλακτική ηγεσία

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο ηγέτης παρακολουθεί ενεργά την απόδοση και επίδοση των μελών της ομάδας και παρεμβαίνει όπου χρειάζεται για να αποφευχθούν λάθη και προβλήματα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ: Παρέχει τακτικά σχόλια με βάση την επίδοση και την αποτελεσματικότητα. Η θετική απόδοση επιβραβεύεται και η αρνητική απόδοση αποθαρρύνεται.

 

Παθητική ηγεσία

Οι ερευνητές ηγεσίας έχουν εντοπίσει μια τρίτη διάσταση που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τη μη ηγεσία. Αυτό ονομάζεται παθητική ηγεσία και οι διαστάσεις της είναι οι ακόλουθες.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: Ο ηγέτης θα αντιδράσει μόνο όταν έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να λυθεί από άλλον.

ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ: Ο ηγέτης επιτρέπει στα μέλη της ομάδας μεγάλη ελευθερία κινήσεων και βασίζεται στον επαγγελματισμό και την ακεραιότητα των άλλων για να εκπληρωθούν άρτια οι υπηρεσίες.

 

Κάθε ηγέτης έχει το δικό του στυλ ηγεσίας, που βασίζεται συχνά στη σχετική ισορροπία μεταξύ μετασχηματιστικών, συναλλακτικών και παθητικών στυλ.

Για να πάτε το κομμωτήριο ή το ινστιτούτο σας ένα βήμα παραπάνω, πρέπει να χτίσετε τις δυνάμεις σας, αλλά και να αξιοποιήσετε τις ήδη υπάρχουσες. Το κλειδί στην ανάπτυξη είναι να εφαρμόζετε το σωστό είδος ηγεσίας, την κατάλληλη στιγμή.

Όταν βρείτε τον δικό σας τύπο, θα καταφέρετε να έχετε τα αποτελέσματα που σας ικανοποιούν και θα ανταποκρίνεστε σε κάθε πρόκληση που εμφανίζεται ανάμεσα σε εσάς και τους στόχους σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο Salon Proactive για να λάβετε μέρος στο τεστ Quintax και να μάθετε ποιο είναι το δικό σας στυλ ηγεσίας σας και πώς μπορείτε να το βελτιώσετε.