Η αποτελεσματική διαχείριση κάθε κομμωτηρίου ξεκινά από την ατμόσφαιρα που επικρατεί μέσα στην ομάδα σας. Αν εξασφαλίσετε αυτό, τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν με την κατάλληλη οργάνωση. Πώς, όμως, θα το καταφέρετε; Ας δούμε μερικές πρακτικές που θα σας βοηθήσουν.

 

 

Επικοινωνία Ομάδας Κομμωτηρίου

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των εσωτερικών σας πελατών είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο του κομμωτηρίου. Εννοείται ότι πάντοτε θα υπάρχει και επικοινωνία, συζητήσεις και αλληλεπίδραση και με τις πελάτισσές σας και όχι μόνο μεταξύ των μελών που απαρτίζουν την ομάδα σας. Η δημιουργία επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων στο χώρο εργασίας του κομμωτηρίου είναι αναπόφευκτη. Γι’ αυτό καλό είναι να γίνεται ευχάριστη για όλους, αλλά και για τους πελάτες.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καλό είναι να διέπονται όλες οι σχέσεις της ομάδαςσας από κανόνες ώστε να τηρούνται οι ισορροπίες και να υπάρχει ένα αρμονικό κλίμα στο κομμωτήριο. Η ενθάρρυνση της καλής επικοινωνίας ανήκει στο πλαίσιο των καθηκόντων του ιδιοκτήτη ή της ιδιοκτήτριας του χώρου ομορφιάς. Δευτερευόντως, και εν απουσία του πρώτου μεταβιβάζεται αντιστοίχως, στον εκάστοτε salon manager.

 

Τι σημαίνει Αποτελεσματική Επικοινωνία;

 

Η αποτελεσματική ομαδική επικοινωνία είναι εκείνη που διασφαλίζει ότι όλοι βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και σε συμφωνία ή αρμονία μεταξύ τους. Όσον αφορά, τώρα, τις τυπικές πολιτικές και τις βέλτιστες πρακτικές του κομμωτηρίου σας εδώ το κλειδί είναι να εστιάζουν στην επίλυση των συγκρούσεων μεταξύ των μελών του προσωπικού ή των πελατών με την ομάδα σας.

 

Επίσημες Πολιτικές & Κανόνες για την Ομάδα

Μετά τη δημιουργία των κανόνων  και των πολιτικών της επιχείρησής σας, σειρά έχει η γνωστοποίησή τους στα μέλη της ομάδας. Με άλλα λόγια, πρέπει να γνωρίσουν τους νέους κανόνες και να έχουν το χρόνο να εξοικειωθούν και να νιώσουν άνετα μαζί τους! Πώς, όμως, θα φτάσουν στην ομάδα σας; Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι με ένα πρωτόκολλο συμπεριφοράς εργαζομένων ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε. Σκοπός είναι να τους έχουν γραπτώς, τόσο στα χέρια τους και όσο και σε κάθε χώρο εντός του κομμωτηρίου στον οποίο αναφέρονται.

 

 

Καθημερινή Επικοινωνία & Ενημέρωση

 

Τι πρέπει να περιλαμβάνεται στην καθημερινή επικοινωνία στην ομάδα σας; Όλα τα πρακτικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει το προσωπικό του κομμωτηρίου σας καθημερινά! Όπως είναι ο προγραμματισμός εργασιών, τα αποθέματα υλικών, η οργάνωση της καθαριότητας του χώρου ή ειδικές προσφορές που προωθείτε.

 

 

Τακτικές Συναντήσεις ή Meetings

 

Οι μηνιαίες συναντήσεις ή meetings είναι ουσιώδεις για κάθε ομάδα. Αποτελούν, επίσης, ένα πολύ καλό τρόπο για να αναλύσετε θέματα που δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Παράλληλα, χρησιμεύουν ως βάση για τους εργαζόμενους να θέσουν ερωτήσεις, παράπονα και ανησυχίες που μπορεί να έχουν και να τα αντιμετωπίσουν. Μπορούν, επίσης, να συζητούν τις πολιτικές και να επισημαίνουν τυχόν κανόνες ή αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε αυτούς.

 

 

Εορτασμός Κάθε Επιτυχίας

 

Αναγνωρίστε τις επιτυχίες της ομάδας σας και «γιορτάστε» τις! Βρείτε εύκολους & γρήγορους τρόπους για να επιβραβεύετε τη σκληρή δουλειά τους και τη δημιουργικότητα που έχουν.

Μπορείτε, για παράδειγμα, να κάνετε μια σχετική δημοσίευση στα Social κάθε μήνα σχετικά με τα επιτεύγματά τους ή να βάλετε κάποιο bonus, χρηματικό ή σε μορφή δώρου. Επίσης, καλό θα ήταν να ενθαρρύνετε τα μέλη της ομάδα σας να χαίρονται με τις επιτυχίες των άλλων και να καλούν ο ένας τον άλλον σε συναντήσεις. Εντός ή εκτός του κομμωτηρίου, όπως για ένα καφέ , brunch ή και για ένα ποτό. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το καταφέρετε, αλλά το κλειδί είναι το να κάνετε μέρος της κουλτούρας του κομμωτηρίου σας τον εορτασμό ή τη χαρά της επιτυχίας των άλλων και δική σας ή κάθε μέλους ξεχωριστά.

Αν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε κι εσείς περισσότερη στήριξη για μια ενωμένη, αποδοτική και χαρούμενη ομάδα για το κομμωτήριό σας. επικοινωνήστε μαζί μας, τώρα!

 Διαβάστε περισσότερα άρθρα μας εδώ πριν φύγετε και αν επιθυμείτε να συζητήσετε μαζί μας κάποιο θέμα που αντιμετωπίζετε με το κομμωτήριο ή το χώρο ομορφιάς σας, μπορείτε να κλείσετε εδώ μία συνεδρία γνωριμίας χωρίς κόστος.

Για περισσότερα νέα και εκπαίδευση για όλα όσα χρειάζεστε για το χώρο ομορφιάς σας ακολουθήστε μας στα SocialMediaFacebookInstagram και LinkedIn.