Ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να επιτευχθεί η επανεπίσκεψη σαλόνι ομορφιάς είναι η Νευροεπιστήμη των καταναλωτικών προσδοκιών.

Σε αυτή την ιδιαίτερα ασταθή περίοδο της ζωής μας όπου το άγχος και η ανασφάλεια λόγω του Covid-19 έχουν επηρεάσει τη ζωή μας, έχουν εντοπιστεί σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, στον κλάδο των επαγγελματικών υπηρεσιών ομορφιάς.

Οι καταναλωτές πρώτον δεν είναι πλέον πρόθυμοι να επισκεφθούν το κομμωτήριό τους ή το ινστιτούτο τους λόγω φόβου για συνωστισμό.

Δεύτερον, οι περισσότερες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί οπότε δεν είναι απαραίτητες πολλές υπηρεσίες ομορφιάς.

Τρίτον, πολλοί καταναλωτές έχουν αλλάξει τη συνήθεια τους να πηγαίνουν στο κομμωτήριο και στα ινστιτούτα ομορφιάς και προτιμούν να ζητήσουν από έναν επαγγελματία να τους εξυπηρετήσει στο σπίτι.

Η βελτίωση της καταναλωτικής εμπειρίας και η αύξηση των πιθανοτήτων να επιθυμεί να επιστρέψει γρήγορα ξανά, είναι σε αυτό το σημείο ζωτικής σημασίας στόχοι.

Ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να επιτευχθούν είναι μέσω της νευροεπιστήμης των καταναλωτικών προσδοκιών.

Ο κύριος στρατηγικός στόχος για τους επόμενους έξι μήνες είναι η επίτευξη πιστότητας πελατών και η αύξηση της επανεπίσκεψης. Η υπέρβαση των προσδοκιών μπορεί να είναι το κλειδί για την επιτυχία. Οι προσδοκίες είναι πεποιθήσεις για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Διαμορφώνουν τις εμπειρίες μας και έχουν ισχυρό αντίκτυπο στο πώς ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται τις πληροφορίες καθώς τις βιώνουμε στην πραγματική ζωή. Οι προσδοκίες διαμορφώνουν τις αντιλήψεις μας και συνεπώς τη συμπεριφορά μας και επηρεάζονται από τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που έχουμε, καθώς και από την κοινωνική πίεση που λαμβάνουμε. Αναθεωρούμε συνεχώς τις προσδοκίες μας και έτσι και την συμπεριφορά μας με βάση τις πληροφορίες που λαμβάνουμε.

Υπάρχει ένα σημείο του εγκεφάλου (Anterior Cingulate Cortex) που λειτουργεί ως κέντρο για την προσοχή, τη μνήμη και το συναίσθημα και έχει τεράστια συνδεσιμότητα με άλλα σημεία του εγκεφάλου που επεξεργάζονται το κοινωνικό πλαίσιο, την σωματική αίσθηση, την μνήμη, προβλέποντας μελλοντικά γεγονότα και συναισθήματα.

Η επιστημονική έρευνα για την νευροεπιστήμη δηλώνει ότι όταν ένα γεγονός ή μια εμπειρία στη ζωή μας συνδυάζεται με ένα έντονο συναίσθημα, δημιουργεί μια ισχυρότερη και πιο μακρόχρονη ανάμνηση. Όταν ξεπερνάμε τις προσδοκίες μιας γυναίκας στο κομμωτήριο ή στο ινστιτούτο ομορφιάς, δημιουργούμε το δυνατό και έντονο συναίσθημα της έκπληξης. Ο συνδυασμός του συναισθήματος και της εμπειρίας θα διατηρήσει την ανάμνηση στη μνήμη της ισχυρότερη και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, η ντοπαμίνη είναι μια ορμόνη που απελευθερώνεται όταν συμβαίνει ένα απροσδόκητο γεγονός που μας εκπλήσσει.

Όταν δηλαδή με κάποιο τρόπο ξεπερνιούνται οι προσδοκίες μας για ένα γεγονός. Η ντοπαμίνη είναι η ορμόνη της επιβράβευσης και όταν απελευθερώνεται, αισθανόμαστε μια αίσθηση ευεξίας και ευτυχίας. Θέλουμε οι πελάτες μας να αισθάνονται συνεχώς ότι βρίσκονται σε κατάσταση ανταμοιβής όταν επισκέπτονται το κομμωτήριο ή το ινστιτούτο ομορφιάς, ώστε να μην επηρεάζονται τόσο έντονα από την κοινωνική πίεση και την ανασφάλεια της εποχής μας.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα τη Νευροεπιστήμη των Καταναλωτικών Προσδοκιών στο κομμωτήριο και το σαλόνι ομορφιά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας!