Μην φοβάστε τις αλλαγές ή τις περιόδους αναστάτωσης. Μπορεί να αποβούν πολύ μεγάλες ευκαιρίες για το πολύτιμό σας κομμωτήριο.

Πώς πρέπει να ανταποκριθείτε όταν βρίσκεστε σε περίοδο πολλαπλών, απανωτών αλλαγών;

Μην ανησυχείτε καθόλου. Υπάρχει λύση, είναι εύκολα προσαρμόσιμη και λειτουργεί για κάθε κομμωτήριο.

Δημιουργία νέων συνηθειών στο κομμωτήριο ή το ινστιτούτο κατά τη διάρκεια περιόδου αλλαγής.

Οι ειδικοί λένε ότι σε καιρούς μεγάλων αλλαγών δημιουργείται μια μεγάλη ευκαιρία για εδραίωση νέων συνήθειων. Σε περίπτωση που μπορεί να ανησυχείτε μήπως η ομάδα σας ή το πελατολόγιό σας έχει κουραστεί από τις πολλές αλλαγές, μπορείτε να ηρεμήσετε.  Οι επιστημονικές έρευνες στον τομέα της νευροεπιστήμης δείχνουν ότι όταν η ζωή και οι δομές γύρω από τη ζωή μας αλλάζουν, δημιουργείται ένα ιδανικό περιβάλλον για να σχηματιστούν νέες συνήθειες, για να αλλάξετε τον τρόπο που είναι οργανωμένο το κομμωτήριο ή το ινστιτούτο σας.

Ινστιτούτο ή κομμωτήριο; Για όλα τα κέντρα περιποίησης και ομορφιάς, οι ευκαιρίες, οι ιδέες, οι νέες συνήθειες, είναι εκεί.

Οι συνήθειες βασίζονται τόσο πολύ στις διαδικασίες της ζωής μας, ώστε όταν βρισκόμαστε σε ένα νέο πλαίσιο και τα πράγματα γύρω μας αλλάζουν, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να δημιουργήσουμε νέες συνήθειες και ταυτόχρονα πολλές νέες διαδικασίες οργάνωσης. Οι ηγέτες δεν πρέπει να επικεντρώνονται στην αλλαγή των παλαιών συνηθειών των εργαζομένων, αλλά μάλλον στο να τους βοηθούν να σχηματίσουν νέες συνήθειες. Είναι πολύ δύσκολο για τον εγκέφαλο να σπάσει τις παλιές συνήθειες. Από την άλλη όμως, είναι εύκολο για τον εγκέφαλο να δημιουργήσει νέες.

Χαρίστε στο κομμωτήριό σας την εξέλιξη που χρειάζεται.

Επικεντρωθείτε στη δημιουργία εμπειριών όπου τα μέλη της ομάδας σας θα μπορέσουν να  έχουν μια ισχυρή στιγμή διορατικότητας σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας μιας καινούργιας συνήθειας. Αυτό μπορεί να διευκολυνθεί μέσα από μια εκπαίδευση ή πιο ανεπίσημα μέσω ερωτήσεων, συνομιλιών ή ομαδικών συζητήσεων. Όταν αυτές οι πληροφορίες μεταδίδονται σε ένα περιβάλλον κοινωνικότητας – όπου υπάρχει ισχυρή, θετική κοινωνική επιρροή – τα μέλη της ομάδας είναι πιο πιθανό να αποθηκεύσουν αυτήν τη διορατικότητα-ιδέα σε ένα πιο ισχυρό δίκτυο μνήμης για πρόσβαση αργότερα. Επιπλέον, όταν κάποιος έχει ο ίδιος σκεφτεί μια ιδέα για αλλαγή, θα θεωρήσει τον εαυτό του «υπεύθυνο» για την διεκπεραίωσή της κι αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες πιθανότητες για μακροπρόθεσμη διατήρηση της νέας συνήθειας. Είναι επίσης σημαντικό να εστιάσετε στην οικοδόμηση μίας συνήθειας κάθε φορά.

Δημιουργείται λοιπόν το 2021 ένα ιδανικό περιβάλλον για να δημιουργήσετε τις οργανωτικές διαδικασίες και συνήθειες που πάντα ονειρευόσασταν για το κομμωτήριο ή το ινστιτούτο σας!

 

Ποια είναι τα συστατικά που πρέπει να συνοδεύουν έναν στόχο για να έχει περισσότερες πιθανότητες να επιτευχθεί; Διαβάστε εδώ για τους στόχους της νέας χρονιάς.