Η δύναμη του τιμοκαταλόγου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε πολλούς τομείς μιας επιχείρησης. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το Μάρκετινγκ! Δεν γνωριζούν όμως όλοι τι είναι το μάρκετινγκ! Ο τιμοκατάλογος του μαγαζιού μας είναι μέρος του μάρκετινγκ. Δεν έχει να κάνει με τις τιμές, αλλά με την παρουσίασή του.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τον τιμοκατάλογο της επιχείρησής μας σε ένα πολύ δυνατό εργαλείο πωλήσεων.

Η πρώτη εντύπωση πάντα μετράει

Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική. Είναι μια ευκαιρία να δουν οι πελάτες τις υπηρεσίες σας και να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν ή όχι. Πρέπει να θυμάστε πως έχετε μόνο μια ευκαιρία να κάνετε την πρώτη εντύπωση!!! Επειδή πουλάτε υπηρεσίες και εμπειρίες, καλό θα ήταν να αντικαθιστούσατε τον τιμολοκατάλογο με «μενού υπηρεσιών». Ακούγεται πιο ελκυστικό.

Απλότητα και η χρήση του αριθμού 9

Κρατήστε τις τιμές σας στρογγυλές. Αποφύγετε την «ψυχολογική» τιμολογιακή πολιτική. Δεν θα ξεγελαστούν οι πελάτες από αυτή την τεχνική τιμολόγησης, όπου πουλάμε με 19,99 ευρώ αντί για 20,00 ευρώ. Οι στρογγυλοί αριθμοί είναι πάντα καλύτεροι.

Έρευνες έχουν δείξει πως ο κόσμος αγαπά τον αριθμό 9. Η ψυχολογία του μάρκετινγκ λέει, πως εφόσον είναι ένα λιγότερο ψηφίο από τον επόμενο ακέραιο, το μυαλό το θεωρεί φθηνότερο. Οπότε αν χρειάζεται να επιλέξετε μια τιμή μεταξύ των 20 και 30 ευρώ, να επιλέξετε το 29.

Ο τιμοκατάλογος πρέπει να έχει τη δική του σελίδα στο site της εταιρείας μας

Όπως είπαμε, η πρώτη εντύπωση μετράει!! Η εμφάνιση του τιμοκαταλόγου σας δημιουργεί προσδοκίες και σίγουρα κάνει μια ισχυρή πρώτη εντύπωση. Άλλωστε είναι γνωστό πως «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις». Είναι πολύ σημαντικό να εμφανίζονται οι τιμές δίπλα στις υπηρεσίες/ θεραπείες. Πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμες.

Οι πελάτες νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά στο να κλείσουν ένα ραντεβού, όταν γνωρίζουν εκ των προτέρων τι πρόκειται να πληρώσουν.

Χρησιμοποιήστε τον τιμοκατάλογό σας, για να προωθήσετε τυχόν δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρετε.

Σκεφτείτε έναν τιμοκατάλογο ουδέτερου φύλου

Η μετάβαση σε μια ουδέτερη ως προς το φύλο τιμολόγηση, δημιουργεί περιεκτικότητα και πιο ασφαλείς χώρους για όλους τους πελάτες. Το να βασίζετε το μενού των υπηρεσιών σας στην τεχνική ή τη διάρκεια μπορεί να είναι πιο βολικό για την κράτηση και μπορεί να διευρύνει τη βάση των πελατών σας.

Όταν φτιάχνετε τον τιμοκατάλογό σας, λάβετε υπ’ όψιν σας τα παρακάτω:

  • Το είδος της υπηρεσίας ή της θεραπείας που θα πραγματοποιηθεί
  • Τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν
  • Πόση διάρκεια θα έχει η υπηρεσία ή η θεραπεία

Ακολουθώντας αυτήν την προσέγγιση, θα εξασφαλίσετε ότι όλοι οι πελάτες σας θα αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Αποφύγετε τις ορολογίες στον τιμοκατάλογο

Μην υποθέτετε πως όλοι καταλαβαίνουν τους τεχνικούς όρους, που χρησιμοποιείτε εσείς με την ομάδα σας καθημερινά. Η μεγαλύτερη παγίδα είναι οι υπηρεσίες βαφής. Ο μέσος πελάτης κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζει την ορολογία των υπηρεσιών.

Χρησιμοποιήστε μια απλή εναλλακτική όπως «Υπηρεσίες Βαφής» ή «Τεχνικές βαφής». Αν κάποιος χρειάζεται περισσότερες λεπτομέρειες, μπορεί να επικοινωνήσει απ’ ευθείας μαζί σας.

Οι τυπωμένοι τιμοκατάλογοι είναι απαραίτητοι

Πρώτα απ’ όλα, οι τυπωμένοι κατάλογοι είναι ένα πολύ ωραίο κίνητρο για τους πελάτες σας, να μπουν μέσα στο κατάστημά σας. Μια στίβα από τιμοκαταλόγους πάνω στον πάγκο της υποδοχής, δίνει μια δικαιολογία στους πιθανούς πελάτες να περάσουν το κατώφλι σας.

Όσον αφορά τους υπάρχοντες πελάτες σας, οι τυπωμένοι τιμοκατάλογοι είναι ένας υπέροχος τρόπος να τους θυμίσετε και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχετε.

Ο τιμοκατάλογος στη βιτρίνα

Τέλος, βεβαιωθείτε πως ο τιμοκατάλογος είναι εμφανώς τοποθετημένος στη βιτρίνα. Μην ξεχάσετε να έχετε και το τηλέφωνο του μαγαζιού όπως και το website.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προσελκύσετε νέους πελάτες.

(διαβάστε μερικές ιδέες για το πως μπορείτε να κερδίσετε πιστούς πελάτες στο κομμωτήριο ή το ινστιτούτο σας)

Αν θέλετε να μάθετε κι άλλα για τη δημιουργία του τιμοκαταλόγου σας, ώστε να ενισχύσετε το μάρκετινγκ του καταστήματός σας, επικοινωνήστε μαζί μας.