Θέλατε εδώ και καιρό μία αλλαγή στο χώρο σας; Είτε πρόκειται για ανακαίνιση ή απλή ανανέωση του χώρου σας, το τολμήσατε! Και τώρα ; Τώρα είναι η ώρα να επικοινωνήσετε αυτή τη νέα αλλαγή και ανανέωση του χώρου σας! Πώς, όμως, να ενημερώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά τις πελάτισσές σας; Πάμε να δούμε τους πιο δημοφιλείς και εύκολους τρόπους!

Social Media

Σίγουρα θα ήταν το πρώτο που πέρασε και από το δικό σας μυαλό! Τι πιο απλό; Ένα Story, ένα post, μερικά videos με Behind the Scenes Sneak Pics από την ανακαίνιση και σίγουρα ένα Count Down σε Storyλίγο πριν ανοίξει ξανά για το κοινό σας ο χώρος σας! Τα Social Media είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να επικοινωνήσετε αυτήν την αλλαγή. Εμείς θα σας προτείναμε να τρέξετε και μία σχετική διαφήμιση για να σας βοηθήσει.

Μην ξεχάσετε να γράψετε στους ακολούθους σας να το μοιραστούν κι εκείνοι με τους δικούς τους followers. Πείτε τους «Διαδώστε τα καλά νέα!» Και φυσικά, αν πρόκειται να το συνδυάσετε με κάποιο event ενημερώστε τους αναλόγως! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για το event!

Βιτρίνα Μαγαζιού

Όσο σημαντική είναι η online παρουσία σας και η εμπειρία που έχουν με την αλληλεπίδραση με το προφίλ σας στα Social Media, άλλο τόσο είναι και η in-store εμπειρία κάθε πελάτισσας ! Ενημερώστε τη βιτρίνα σας, λοιπόν! Στολίστε αναλόγως βιτρίνα και είσοδο! Σκεφτείτε σαν να είναι γιορτή ή party. Βάλτε μία ταμπέλα, είτε που θα είναι έτοιμη από γραφίστα ή αυτοσχέδια από εσάς και την ομάδα σας όταν δεν το επιτρέπει το Budget σας ή απλά όταν η ομάδα σας το έχει !

Μία σχετική ενημέρωση για την ανακαίνιση και το πότε θα τελειώσει, έστω και με μία απλή ανακοίνωση εκτυπωμένη στην πόρτα, όσο ακόμα οι εργασίες είναι σε εξέλιξη με σχετική ενημέρωση θα βοηθήσει, καθώς καθημερινά από το μαγαζί σας διέρχονται πολλοί και τα νέα θα μαθευτούν γρήγορα σε τοπικό επίπεδο.

Μετά την ανανέωση, τώρα, έρχεται το επίσημο άνοιγμα. Βάλτε λίγο πιο δυνατά τη μουσική από το συνηθισμένο σε χαρούμενους ρυθμούς. Εξαίρεση, φυσικά, αποτελούν οι ώρες κοινής ησυχίας! Προσφέρετε ένα welcome drink ή ένα μικρό κέρασμα στην είσοδο για να σας ευχηθούν για το νέο σας χώρο, οι γείτονες! Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, αξίζει τον κόπο. Και αν παράλληλα έχετε πελάτισσες μέσα, μπορείτε να δώσετε αυτό το ρόλο ή τη θέση σε ένα άτομο της ομάδας σας, που μπορεί και να αλλάζει ανά μερικές ώρες!

Logo

Αν στο πλαίσιο της ανακαίνισης, κάνατε και rebranding, αλλάξατε το logo σας κλπ, μην αμελήσετε να προσφέρετε τη νέα σας κάρτα και να τους προτρέψετε για μία ακόμη φορά να σας ακολουθήσουν στα Social και να σας γράψουν μία καλή κριτική. Τους δίνετε ένα έναυσμα για να «συνδεθούν» συναισθηματικά μαζί σας και με την ανακαίνιση, καθώς και όλες τις αλλαγές που αυτή μπορεί να φέρει στη διάθεσή τους ή και στην εμπειρία που θα έχουν μέσα στο κομμωτήριό σας.

Event ή Party

Πάντα είναι μία καλή ιδέα ένα Event ! Μπορεί να είναι πιο grande ή πιο μικρό και απλό! Το budgetσίγουρα μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα. Μπορεί να γίνει μαζί με το επίσημο άνοιγμα μετά την ανακαίνιση ή και πιο μετά. Για εσάς που έχετε κάνει εδώ και καιρό ανακαίνιση, ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε ένα event και αν αισθάνεστε ότι δεν είναι τόσο κοντά χρονικά με την ανακαίνιση, μπορείτε πάντα να βρείτε άλλη αφορμή, όπως τη Γιορτή Χρώματος ! Και όταν θα βρίσκονται στο χώρο σας, μπορείτε να τους ξεναγήσετε στο χώρο σας με την ομάδα σας.

Πότε όμως να γίνει ; Πρωί ή απόγευμα ; Εμείς σας προτείνουμε ως βέλτιστη πρακτική να είναι Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο βράδυ ή Κυριακή. Έτσι, δεν αφήνετε πίσω την ομαλή λειτουργία του κομμωτηρίου, αλλά δημιουργείτε ένα extra χρόνο για να απολαύσουν και να χαρούν το κομμωτήριό σας. Η πρωινή ώρα δεν αποκλείεται, φυσικά, αλλά είναι πιθανό ότι τις καθημερινές η προσέλευση δε θα είναι εξίσου μεγάλη.

Συμπέρασμα

Μία ανανέωση ή ανακαίνιση στο χώρο σας μπορεί να φέρει ανανεωμένη ατμόσφαιρα και να σηματοδοτεί μία νέα αρχή για εσάς και το κομμωτήριό σας! Το σημαντικό είναι να βρείτε τους πλέον κατάλληλους & δημιουργικούς τρόπους για εσάς για να το επικοινωνήσετε! Μη στηριχτείτε μόνο στα νέα που εξαπλώνονται στόμα με στόμα και μην περιμένετε να το ανακαλύψουν μόνες τους οι πελάτισσές σας, γιατί μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος!

Αν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε κι εσείς βοήθεια για να αναβαθμίσετε την εμπειρία που βιώνουν οι πελάτισσές σας στο κομμωτήριο, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας, τώρα!

 Διαβάστε περισσότερα άρθρα μας εδώ πριν φύγετε και αν επιθυμείτε να συζητήσετε μαζί μας κάποιο θέμα που αντιμετωπίζετε με το κομμωτήριο ή το χώρο ομορφιάς σας, μπορείτε να κλείσετε εδώ μία συνεδρία γνωριμίας χωρίς κόστος.

Για περισσότερα νέα και εκπαίδευση για όλα όσα χρειάζεστε για το χώρο ομορφιάς σας ακολουθήστε μας στα SocialMediaFacebookInstagram και LinkedIn.